Hlavní obsah

Fiasko při dopingové kontrole. To je snad skrytá kamera, divil se trenér

Bizár na druhou. Antidopingová kontrola přijela na sraz norské fotbalové reprezentace, aby otestovala vybrané hráče. Na tom by nebylo nic neobvyklého, pokud by na seznamu nefigurovaly legendy, které už jsou desítky let po smrti.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Trenér Norska Stale Solbakken reagoval na antidopingovou kontrolu, která chtěla otestovat hráče, kteří jsou již desítky let po smrti.

Článek

„Navštívila nás antidopingová kontrola. Pro testování byli vybráni: Erling Braut Haaland, Jorgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen a Jorgen Juve,“ řekl trenér Norska.

Oscar Bobb, který působí v Manchesteru City, na reprezentačním srazu chybí kvůli zlomené noze. Překvapení na zveřejněném seznamu se však týkalo jiných dvou jmen.

Kouč Stale Solbakken se totiž nejprve po přečtení seznamu musel přesvědčit, zda se nejedná jen o hloupý vtip. „Je to skrytá kamera, nebo co?“ smál se.

Důvod?

Juve je s 33 góly nejlepším střelcem v historii Norska. Pro upřesnění zemřel v roce 1983 ve věku 76 let. Gundersen, který v reprezentaci nastřílel 26 branek, zemřel v roce 1962.

Pro zajímavost Haaland je s jednatřiceti góly druhým nejlepším střelcem Norska a Juvemu už ve statistikách dýchá na záda.

„Vzali prostě hráče na vrcholu seznamu našich nejlepších střelců a poté dodali některá další jména,“ vysvětlil celou bizarní situaci Solbakken.

Trenér Norska vzal všechno s humorem a na tiskové konferenci oznámil nakonec i výsledky testů na doping.

„Takže byli povoláni Einar Gundersen a Jorgen Juve. Oba měli negativní testy,“ dodal na závěr.

Agentura, která antidopingovou kontrolu prováděla, nyní celou situaci řeší a snaží se objasnit, proč se jména dvou bývalých fotbalistů objevila na již zmíněném seznamu. Jediné, co pro norskou tiskovou agenturu NTB uvedla, že „pravděpodobně došlo k velké chybě“.

Norsko v pátek odehraje první zápas v Lize národů skupiny B na hřišti Kazachstánu. Druhé střetnutí je čeká na domácí půdě v pondělí proti Rakousku.