Hlavní obsah

Nerozehraný Krejčí v základu? Hrubé chyby, naštěstí to dopadlo dobře, říká Jarolím

Jména, nebo fotbalisté s formou? Ve druhém utkání uplynulého reprezentačního srazu proti Ukrajině (3:2) vsadil kouč Ivan Hašek při skládání sestavy převážně na druhou variantu. Výjimkou byl Ladislav Krejčí, který ve španělské Gironě zatím spíše paběrkuje. Což se podle bývalého kouče nároďáku Karla Jarolíma, který byl hostem pořadu Přímák, nemuselo vyplatit.

Krejčí chybuje a čeká ho trest. Objeví se příště v reprezentaci? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Článek

Hlavně v úvodu utkání se totiž bývalý kapitán Sparty dopustil několika přešlapů. Měl tedy v základu vůbec být? „Vždycky záleží na trenérovi. Ale Krejčí se nevyvaroval hrubých chyb. Kdyby jich Ukrajinci dokázali využít, jednoznačně bychom řekli, že jeho nasazení bylo také chybou. Naštěstí dopadl zápas dobře,“ pravil Jarolím.

Krejčí se do Španělska stěhoval po veleúspěšné sezoně, v níž Spartu dovedl k zisku domácího titulu i vítězství v poháru. Krátce po přestupu jej ale přibrzdilo zranění, dosud zatím odehrál v dresu Girony pouze deset soutěžních minut. Tři utkání těsně před reprezentační pauzou pozoroval z lavičky.

Levonohý stoper si zatím jméno v novém působišti neudělal.

„Na Gironu jsem minulou sezonu koukal opravdu rád, bylo se na co dívat. Krejčí možná potřebuje nějakou chvíli na adaptaci, aby si zvykl na nový styl hry,“ tuší Jarolím.

Stane se Krejčí i přes vlažnější start angažmá oporou Girony?

Foto: Petr David Josek, ČTK/AP

Ladislav Krejčí v utkání proti Ukrajině

„Určitě může, ale i nemusí. To ukáže čas,“ přemítal bývalý kouč reprezentace.

Otazník zůstává i nad Krejčího možnou nominací pro říjnové duely s Albánií a Ukrajinou. V utkáních s Gruzií (1:4) a Ukrajinou totiž pokaždé viděl žlutou kartu, takže jej v Lize národů čeká jednozápasová stopka. Proti Albánii nastoupit nesmí.

Realizační tým okolo Ivana Haška tak čeká důležité rozhodnutí. Ukázat na hráče, který jeden ze zápasů jistojistě prosedí na tribuně, podobně jako na posledním srazu Tomáš Chorý? Nebo mu dát volno?