Hlavní obsah

Naštvaný Hašek: Byl to hrůzostrašný výkon! Musíme mít výsledky, jinak tady nemám co dělat

Zažil jeden z nejhorších večerů v trenérské kariéře. Před novináře v tiskovém centru stadionu v Tbilisi předstoupil očividně zklamaný Ivan Hašek. Výkon české fotbalové reprezentace, která padla v Gruzii v zápase Ligy národů 1:4, nemohl vydýchat.

Foto: Irakli Gedenidze, Reuters

Ivan Hašek jen nevěřícně pozoroval výkon svých svěřenců

Článek

Tbilisi (od našeho zpravodaje) – „Náš výkon byl hrůzostrašný, po druhém inkasovaném gólu jsme úplně vypadli ze zápasu. Fanoušci i média mají právo nás kritizovat,“ pravil Hašek.

Máte pro takový zmar vysvětlení?

Není se na co vymlouvat, předvedli jsme hrozný výkon.

Co se tedy stalo?

Už jsem říkal na tiskovce před zápasem, že kdo dá první gól, bude ve výhodě. Každý protiútok do naší otevřené obrany byl nebezpečný. Největší rozdíl byl v tom, že Gruzínci hrají čelem k bráně, my zády k bráně. Při rychlosti jejich hráčů jsme měli problémy, především prvních patnáct minut druhého poločasu jsme úplně vypadli.

Vyčítáte si chybně složenou sestavu a špatně stanovenou taktiku?

Všechno si zanalyzujeme s asistenty, uděláme si rozbor. Nelze vyhrát, když hrajete jen prvních dvacet a posledních deset minut. Ohledně sestavy se po zápase vždycky rozebírá, jestli byla správná. Musím říct, že optimální výkon nepodal nikdo z hráčů. Tohle je pro mě velké zklamání.

Postrádal jste od hráčů lepší mentální nastavení?

Začátek zápasu tomu nenasvědčoval. Nešli jsme do utkání ve špatném nastavení. Po druhém gólu na nás padla deka, nebyli jsme schopni si pořádně přihrát.

Tým se po utkání uzavřel do šatny, starší hráči měli proslov. Mluvil jste i vy?

Víte, v této chvíli vědí všichni, že tohle je průšvih. Křičet na hráče nemělo cenu. Měl jsem krátkou řeč. Máme tři dny do zápasu s Ukrajinou, musíme se v něm revanšovat. Musíme být jiným týmem. Úplně.

Co lze změnit za tři dny?

Dostanou šanci jiní hráči. Věřím, že chytí příležitost za pačesy. Tohle, co se stalo, nebyla dobrá propagace českého fotbalu.

Bude stačit k lepšímu výkonu vyměnit několik hráčů?

Budeme se snažit hrát jinak. V Gruzii jsme hráli do plných, tyto zápasy nejsou lehké. Ale zavinili jsme si to sami, musíme se z toho sami dostat.

Budete hrát proti Ukrajině o svoji opozici?

Ano, musíme mít výsledky, jinak tady nemám co dělat. Musíme ukázat úplně jinou tvář.