Hlavní obsah

Král Ronaldo. CR7 zase skóroval a odháněl pořadatele

Nebe je modré, fotbal se hraje s kulatým balonem a Cristiano Ronaldo dal zase gól. Nestárnoucí portugalská superhvězda se trefila i ve třetím utkání sezony v dresu nároďáku, pomohla k vítězství 3:1 nad Polskem v Lize národů. A při střídání ještě ukázala dobré srdce, když se pořadatelé snažili zpacifikovat mladíka, který vtrhl na hrací plochu, aby se vyfotil se svým idolem.

Foto: Aleksandra Szmigiel, Reuters

Portugalec Cristiano Ronaldo vstřelil branku proti Polsku při zápase Ligy národů.

Článek

906 gólů v kariéře, 133 z toho za reprezentaci. Naprosto bláznivá čísla. Ronaldo ve svých 39 letech už samozřejmě neohromuje slalomy skrze přesilu obránců či superrychlými sprinty jako zamlada. Ale znovu prokázal, že góly asi bude dávat i v důchodovém věku, opřený o hůl s umělým chrupem v ruce.

Proti Polsku nejprve trefil břevno, osm minut před pauzou ale už zacílil přesně a zvýšil na 2:0. Jeho parťák Rafael Leao parádně pronikl do vápna a napálil tyč, jenže míč se odrazil přesně ke kopačkám portugalského kapitána, který prokázal skvělý výběr místa. Jako už tolikrát. Následovalo rutinní zakončení a tradiční oslava. Jako už tolikrát…

„I přes svůj věk stále kraluje. Od dětí po dospělé, mnozí ho bezmezně milují. Na řeči, že už má to nejlepší za sebou, odpověděl jako vždycky. Stoprocentním nasazením, vůdcovstvím a gólem. Ať už je Ronaldo kdekoliv, obdivně na něj hledí fanoušci Portugalska i příznivci soupeře,“ napsal portugalský sportovní portál A Bola.

A když už jsme u prostého lidu, jeden z fotbalových nadšenců si v utkání splnil sen. Když šel Ronaldo po hodině hry ze hřiště, na plac vtrhl neznámý mladík v jeho dresu.

Toužil po fotce. Dočkal se. CR7 gestikuloval směrem k pořadatelům, kteří toužili opět zjednat pořádek a nezbedníka odtáhnout na tribunu: „Kluci, počkejte.“ Načež nechal fanouška pořídit vysněné selfie.

K vítězství dopomohl Ronaldo jedenáctou brankou v sezoně z dvanácti soutěžních utkání. Prosadil se zatím ve všech zápasech kromě jednoho. A na jeho poměry brzkým zmizením z trávníku navíc ušetřil síly před úterním střetnutím se Skoty. „Cristiano je v perfektní kondici. Střídal jsem ho proto, že nás brzy čeká další zápas,“ vysvětloval kouč Roberto Martínez.

Portugalci zatím v Lize národů vyhráli třikrát ze tří pokusů, pokaždé s přispěním Ronalda. Desítkami trofejí ověnčeného veterána, který i přes pokročilý věk dokázal, že má reprezentaci stále co nabídnout. Jako už tolikrát…