Hlavní obsah

Kosovské Belmondo. Reprezentace poslala domů tři opory kvůli návštěvě baru

Aktualizováno

Fotbalisté Kosova vyhráli v Lize národů na Kypru 4:0 i bez tří opor, které byly před pondělním zápasem z týmu vyřazeny z disciplinárních důvodů. Brankářská jednička Arijanet Muric z Ipswiche a záložníci Edon Zhegrova z Lille a Florent Muslija z Freiburgu museli podle kosovských médií odcestovat ze srazu předčasně domů kvůli tomu, že byli o víkendu do dvou hodin ráno v nočním klubu. Nepomohlo jim ani Muricovo tvrzení, že šli do podniku na jídlo.

Foto: Yiannis Kourtoglou, Reuters

Kosovský nároďák na Kypru zvítězil i bez tří opor.

Článek

Zůstává otázkou, jak se tamní fotbalová federace postaví k otázce uvalení dalších individuálních trestů. Sama uvedla, že se uvažuje i o vynechání z příštích nominací. Vyloučené trio Kosovanů ale tvrdí, že šlo o nedorozumění. Zhegrova na sociálních sítích napsal, že „promluví až na hřišti“. Delší vyjádření poskytl gólman Muric, jenž byl v minulé sezoně spoluhráčem českého brankáře Václava Hladkého v Burnley.

„Je to sobecké rozhodnutí. Nemáme žádný osobní život. Jak máme být úspěšní, když nám vedení hází klacky pod nohy? Šli jsme si jen koupit jídlo,“ pravil pětadvacetiletý rodák ze Švýcarska.

Britská média ale naznačila, že například Murice mohla doběhnout i jeho pověst. Portál Daily Mail například připomněl, že kosovský brankář před rokem a půl během sezony zavítal do klubu v Mnichově, kde za jednu noc utratil astronomických 32 tisíc liber (přes 950 tisíc korun).

Tři reprezentační kolegové sparťanů Ermala Krasniqiho a Albiona Rrahmaniho dali našincům vzpomenout na eskapádu Vladimíra Coufala, Jana Kuchty a Jakuba Brabce z loňského listopadu. Čeští fotbalisté tehdy na srazu před klíčovým kvalifikačním duelem s Moldavskem zavítali do olomouckého podniku Belmondo, načež byli posláni domů. Pak se nevešli ani do březnové nominace, na letním Euru už ale Coufal s Kuchtou nechyběli.

Kosovo, které vstoupilo do skupiny C2 páteční porážkou 0:3 s Rumunskem, na Kypru bez tria hříšníků zvítězilo jednoznačně i díky jedné brance sparťana Albiona Rrahmaniho. Dvakrát skóroval Vedat Muriqi. Čisté konto udržel Visar Bekaj, který dostal letos šanci místo Murice teprve podruhé.

Související témata: