Hlavní obsah

Hrdina Šulc: Góly za reprezentaci jsou nejvíc, co může pro mě být

Aktualizováno

O hrdinovi úterního duelu Ligy národů proti Ukrajině není pochyb. „Je to asi to nejvíc, co může ve fotbalovém životě být. Jsem hrozně rád,“ usmívá se záložník Pavel Šulc, jenž k výhře 3:2 přispěl svými prvními dvěma zásahy v seniorské reprezentaci.

Góly za reprezentaci jsou nejvíc, říká hrdina Pavel Šulc. Nasadili jsme si montérky a odbojovali to. Video: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Obě své trefy vměstnal do prvního poločasu. Nejprve prokázal tah na branku a střelu Václava Černého zřejmě mířící do branky usměrnil do sítě pohotovým skluzem.

„Věděl jsem, že na první tyči byl tuším obránce Zabarnyj. Počkal jsem si, abych nebyl v ofsajdu, a snažil se dát gól,“ popisuje 23letý ofenzivní univerzál.

Druhou a velmi pohlednou trefu pak přidal v nastavení. „Počítal jsem, že se balon může odrazit na vápno. Pořád jsem si ale dával fóra, abych případně stihl doběhnout dozadu. Dal jsem si míč na prsa a moc nad ničím nepřemýšlel. Plácnul do toho a je z toho krásný gól,“ usmívá se zástupce plzeňské Viktorie.

Pro celý národní tým jde o důležitou výhru. Byla potřeba, protože sobotní debakl 1:4 v Gruzii dostal reprezentaci pod enormní tlak.

„Řekli jsme si, že do zápasu půjdeme s tím, že ho odbojujeme, že si nebudeme chtít hrát na fotbalisty, jestli mi rozumíte. Nejdříve dřina a pak můžeme hrát s balonem. Prvních 20 minut jsme byli aktivnější, pak Ukrajina více zapnula, když prohrávala,“ popisuje Šulc.

„Lidé nám nevěřili, odepisovali nás. Spoustu internetových trenérů psalo, jak to má být. My jsme ale duel zvládli, nemohu říct nic víc. A góly za reprezentaci jsou to nejvíc, co může pro mě být,“ dodává.

Šulc těžil i z plzeňské spolupráce. Ve středu zálohy se totiž představil Lukáš Červ a na hrot útoku poslali trenéři Tomáše Chorého, jenž ve Viktorii zažil plodné sezony, než v létě zamířil do Slavie.

„Lukáš hodně pomohl, bylo na něj asi pět faulů, vybojoval mnoho balonů. Víme, kde se pohybujeme, a můžeme se na sebe směrem do defenzivy spolehnout,“ líčí Šulc.

A co Chorý? „Snad každý míč, který z něho vypadl, jsem měl. Moc jsem to užíval, asi máme nějakou telepatii. Samozřejmě je to někdy o štěstí,“ libuje si.

Mrzí nás, že nás v tom lidi nechali. Hráli jsme v Praze venkovní zápas, komentují ukrajinskou převahu v hledišti čeští fotbalisté.Video: Sport.cz

Snad jediné, co ho na velkém večeru mrzelo, byla atmosféra. Stadion v pražském Edenu byl totiž z velké části zaplněn hostujícími fanoušky.

„Mrzelo mě to. Věděl jsem, že Ukrajinců bude hodně, ale myslel jsem si třeba půl na půl, takové finále MOL Cupu,“ přiznal Šulc. Podle něj je na vině jeden zkrat s Gruzií. „Euro nevyšlo z většiny vinou smůly.“

Jenže jaká je cesta získat fanoušky zpět na svou stranu? „Hrát jako s Ukrajinou. Jezdit po zadku. Prohrát se může, ale musíme na trávníku nechat srdce,“ ví Šulc.