Hlavní obsah

Hašek odtajnil nominaci, Barák v ní chybí

Aktualizováno

Kouč fotbalové reprezentace Ivan Hašek zveřejnil nominaci na nadcházející dvojzápas Ligy národů proti Gruzii a Ukrajině. Do národního týmu se vracejí Alex Král s Tomášem Čvančarou. Premiérově se v nominaci objeví záložník Matěj Ryneš a brankáři Jakub Markovič s Adamem Zadražilem. Chybí naopak záložník Antonín Barák.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Antonín Barák chybí v nominaci na Ligu národů.

Článek

„Tonda Barák má kvůli vyloučení v posledním zápase na Euru stopku na první utkání, navíc řeší přestup z Fiorentiny. Proto jsme se ho rozhodli na duel v Gruzii nenominovat. Možná ho ale donominujeme na zápas s Ukrajinou,“ řekl Hašek na páteční tiskové konferenci.

Naopak v jeho výběru se objevila dvojice hráčů, kteří kvůli zranění nebo nižší herní vytíženosti v klubech delší čas nereprezentovali. A sice záložník Alex Král, který pookřál ve španělském Espaňolu, a útočník Mönchengladbachu Tomáš Čvančara.

„S Alexem jsem v kontaktu, jsem rád, že zase hraje stabilně. Má dobrou sportovní formu, stejně jako Tomáš,“ pověděl Hašek, který do svého výběru zařadil trojici nováčků - sparťanského obránce Matěje Ryneše, brankáře Jakuba Markoviče z Ostravy a gólmana Hradce Králové Adama Zdražila.

„Ryneš se dobře zvyká na mezinárodní fotbal, na vysoké tempo. Ohledně brankářů jsme ještě zvažovali Tondu Kinského ze Slavie, ale ten má možnost pomoct jednadvacítce,“ uvedl Hašek.

Národní mužstvo se sejde v pondělí v Praze, v sobotu 7. září podstoupí zápas v Gruzii, o tři dny později se v Edenu postaví Ukrajině.