Hlavní obsah

Hvězdný Haaland zbořil téměř 90 let starý rekord a zažehnul spekulace o potomkovi

Rutina, jako když si běžný člověk v práci uvaří kafe. Norský útočník Erling Haaland se v duelu se Slovinskem (3:0) dvakrát zapsal mezi střelce a překonal další rekord. Navíc zažehnul spekulace o možném potomkovi svým pozápasovým příspěvkem na sociálních sítích.

Foto: Profimedia.cz

Norský útočník Erling Haaland a jeho pozápasové oslavné gesto

Článek

Je to střelec od pána boha, to dokazuje týden co týden v dresu Manchesteru City. Ani v barvách norské reprezentace ale příliš nezaostává. Ve čtvrtek večer se ve věku pouhých čtyřiadvaceti let stal jejím historicky nejlepším střelcem, stačilo mu na to pouhopouhých 36 startů.

Skóre zápasu otevřel již v sedmé minutě, když dorazil dalekonosnou střelu Antonia Nusy slabší pravačkou mezi nohy gólmana Jana Oblaka. To byla branka číslo 33 v dresu seniorského národního týmu. Střelecký rekord Jorgena Juveho starý téměř devadesát let (Juve pálil mezi lety 1928 - 1937) překonal v 62. minutě po nezištné přihrávce od Alexandra Sorlotha, když svým typickým zakončením placírkou z první nedal brankáři Atlética Madrid sebemenší šanci.

Co ale zaujalo fanoušky na sociálních sítích možná ještě více než překonání historického milníku, byl Haalandův pozápasový příspěvek. Na něm má míč pod tričkem, což je gesto, které může symbolizovat těhotenství, a palec v puse. Spekulace ještě rozšířil popiskem fotky, kde je emotikon malého dítěte a nápis „soon“ (v češtině brzy).

Norský gólostroj je ve vztahu s dvacetiletou Isabel Haugseng Johansen, kterou poznal v mládežnické akademii Bryne. Jestli šlo skutečně o předzvěst potomka, se dozvíme v následujících týdnech a měsících.