Hlavní obsah

Češi chtějí pokračovat ve vítězné sérii a znovu porazit Ukrajinu

Po bídném startu může fotbalová reprezentace přidal v Lize národů třetí výhru v řadě. V polské Vratislavi se představí proti papírově domácí Ukrajině, kterou přibližně před měsícem porazila v Edenu 3:2. Pondělní zápas má výkop ve 20:45 a online přenos můžete sledovat na webu Sport.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté české reprezentace děkují fanouškům po výhře 2:0 nad Albánií.

Článek

Vratislav (od našeho zpravodaje) - Úvodní prohra 1:4 v Gruzii vyvolala mezi fanoušky, experty i samotnými fotbalisty či trenéry velkou vlnu rozčarování. Od té doby se ale národní tým výsledkově i herně postupně zvedá.

Nejdříve z toho byla zmíněná výhra nad Ukrajinou a v pátek předvedla reprezentace zřejmě nejlepší zápas pod koučem Ivanem Haškem, když na Letné zdolala 2:0 Albánii.

Pozitivní rovněž je, že žádný z fotbalistů herně nepropadl. Naopak někteří, jako dvougólový Tomáš Chorý, záložník Lukáš Provod či stoper Martin Vitík, podali nadstandardní výkon. Je však logické, že trenérský štáb pravděpodobně udělá i s ohledem na vytíženost jedinců nějaké změny.

„Záleží, jak budou kluci vypadat po zdravotní stránce. Měli jsme v sobotu jen lehký trénink, rozhodneme se po tom posledním, nedělním. Sestavu v hlavě máme včetně různých alternativ,“ líčil Hašek na nedělní tiskové konferenci. „Po mentální stránce jsou všichni dobře nastaveni. Bude rozhodovat fyzično a úsudek lékařů,“ dodal.

Pokud Češi opět zvítězí, dostanou se na devět bodů a stále budou ve hře o prvenství ve skupině, které by znamenalo návrat do elity Ligy národů. Zároveň by bylo téměř jisté, že se party kolem kapitána Tomáše Součka nebude týkat poslední čtvrté místo, z něhož se přímo padá do třetí úrovně.

4. kolo fotbalové Ligy národů:
Skupina B1:
20:45 Ukrajina–Česko (Vratislav)