Hlavní obsah

900 gólů. Unikátní milník, zářil Ronaldo po rekordu. Teď zacílí na tisícovku

Přiznal, že se někdy směje, když slyší kritiku. Teď se může tetelit ještě víc. Fenomenální fotbalový šutér Cristiano Ronaldo vstřelil svůj 900. gól v profesionální kariéře. Jubilejní brankou pomohl Portugalsku k výhře 2:1 v Lize národů nad Chorvatskem. „Hodně to pro mě znamená,“ radoval se Ronaldo.

Foto: Pedro Nunes, Reuters

Radost Cristiana Ronalda poté, co vstřelil 900. gól v kariéře.

Článek

Naběhl si na centr a pohotově ho z malého vápna uklidil do sítě. Rozběhl se k rohovému praporku, nějakou chvíli klečel a měl hlavu na zemi. Pak se zvedl, smál se a zdvihal ruce nad hlavu. Bylo cítit, že trefa s číslem 900 pro Ronalda hodně znamená.

„Jde o milník, kterého jsem chtěl už dlouho dosáhnout. Věděl jsem, že se mi to může podařit, protože když budu dál hrát, přirozeně to přijde. Bylo to pro mě hodně emotivní,“ citovala Ronalda agentura AP.

Rekordů má plno, ale tenhle si slavný Portugalec hodně užil. Ostatně dle oficiálních záznamů nikdo jiný nenasázel víc gólů. Ani Lionel Messi, ani Pelé, ani Josef Bican, v jehož případě Komise pro historii a statistiku FAČR před více než třemi lety konstatovala, že vstřelil v oficiálních zápasech 821 branek.

„Zdá se to jako každý jiný rekord, ale jen já a lidé kolem mě víme, jak těžké je každý den pracovat, abych byl fyzicky i psychicky fit a mohl dát 900 gólů. Je to unikátní milník v mé kariéře,“ vyznal se devětatřicetiletý bombarďák, který hraje za saúdskoarabský an-Nasr.

Portugalsko mu za další mimořádný zápis tleská. „Je to speciální den, protože vstřelit 900 gólů není vůbec snadné. Cristiano je dal díky své oddanosti národnímu týmu, tvrdé disciplíně práci v tréninku, kterou nikdo nevidí. 900 vstřelených gólů je fantastické pro historii portugalského fotbalu, pro Cristiana i pro celý světový fotbal,“ zářil španělský trenér Portugalců Roberto Martínez.

Ronaldo vstřelil 450 gólů za Real Madrid, 145 za Manchester United, 131 za Portugalsko, 101 za Juventus, 68 za an-Nasr a 5 za Sporting Lisabon.

Další metou by logicky mohla být tisícovka. V minulosti už o ní hvězdný střelec promluvil. „Chci vstřelit tisíc branek. Pokud nebudu zraněný, je to pro mě nejdůležitější věc. Chci toho dosáhnout,“ prohlásil Ronaldo v rozhovoru s Riem Ferdinandem, bývalým spoluhráčem z Manchesteru United, na svém youtubovém kanálu. Nová výzva je tedy hned před ním.