Hlavní obsah

Zima už je stoprocentně dotrénovaný. Cítím se v pohodě, hlásí v Belgii

V prvním zápase třetího předkola Ligy mistrů nastoupil poprvé v sezoně v základní sestavě. Fotbalový reprezentační obránce David Zima prověrku proti belgickému Unionu Saint- Gilloise zvládl s přehledem. I na odvetu je připravený. „Sedl nám jejich herní styl a vyšla nám taktika. Doma jsme si s tím bez nějakých větších problémů dokázali poradit, ale tady nás určitě čeká trochu jiný zápas,“ prohlásil Zima před duelem, v němž budou sešívaní hájit náskok 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

David Zima ze Slavie Praha během utkání 3. předkola Ligy mistrů proti Royale Union SG.

Článek

Brusel (od našeho zpravodaje) - Třiadvacetiletý stoper svou přípravu po mistrovství Evropy hodně směroval právě k zápasu s belgickým vicemistrem. Předtím naskakoval jen z lavičky, trenér Jindřich Trpišovský zmiňoval, že potřebuje být na svém fyzickém maximu.

„Myslím, že už jsem stoprocentně dotrénovaný. Nebo alespoň jsem před týdnem zvládl celých devadesát minut. Cítím se v pohodě a dobře. Teď je potřeba makat a na hřišti předvést to nejlepší, co můžu,“ podotkl Zima.

Po zimním návratu z italského FC Turín, kam vršovický klub poslal v přepočtu sto milionů korun, zatím očekávání nenaplnil. Hodně se rozebírala hlavně jeho chyba v jarním zápase s Olomoucí (2:2), který v neúspěšné honbě za titulem znamenal jednu ze zásadních ran.

Teď Zima usiluje o vylepšení své pozice. Dá se předpokládat, že proti Unionu bude opět figurovat v základní sestavě a návrat Tomáše Holeše se ho nedotkne. V sobotu proti Olomouci (výhra 2:0) zůstal na lavičce. „Union asi bude chtít něco změnit. Je na nás, abychom na to dobře reagovali,“ odtušil Zima.

Slávistická obrana zůstala pevná ze závěru předchozí sezony, v prvních pěti soutěžních zápasech po letní pauze inkasovala jediný gól, a to si ho dal před týdnem Alexandr Bužek proti Unionu nešťastně do vlastní branky.

„Je to hlavně o zodpovědnosti a pracovitosti celého týmu, nejen obranných hráčů. Je pěkné, že góly nedostáváme, ale někdy je potřeba i trochu štěstí. Když vám to někdo trefí z pětatřiceti metrů, nic s tím neuděláte. Jsme rádi, že momentálně skoro žádné góly nedostáváme. Musíme to ale potvrdit a udržet v následujícím zápase,“ burcoval Zima.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool