Hlavní obsah

Zelený: Stuttgart jako reparát? Radši výhru v derby

Radost z remízy 1:1 v Lize mistrů na Stuttgartu? Vnitřně zřejmě ano, navenek ji ale obránce fotbalové Sparty Jaroslav Zelený příliš neprojevoval. Po utkání opakoval, že se mu příliš nelíbilo, jak byli Pražané ve druhé půli pasivní.

Stuttgart jako reparát? Raději výhru v derby, říká Jaroslav ZelenýVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Stuttgart (od našeho zpravodaje) – V pátek prohrála Sparta v lize nečekaně doma 2:3 s Olomoucí a každý fanoušek i expert byli o to víc zvědaví, jak si povede na bundesligové půdě.

Jde o určitý reparát?

Pro mě bude větší, pokud zvládneme nedělní derby na Slavii. Tohle je navíc. Nikdo nečekal, že budeme mít po dvou zápasech v Lize mistrů čtyři body. Jsme za ně rádi, ale jak říkám, pro mě by byla víc výhra v derby.

Co ve vás tedy převládá za pocity?

Osobně mi to po přestávce přišlo moc pasivní. Jsem samozřejmě rád, že máme bod, ale byli jsme hrozně zalezlí. Zaparkovali jsme autobus. Myslím, že jsme druhou půli mohli zvládnout lépe. Ale asi si nebudeme stěžovat.

Čím si pasivitu vysvětlujete?

Asi jsme se trochu báli o výsledek. Zalezli jsme níž a níž, a jakmile jsme získali balon, jen jsme ho křápli nahoru. Nikdy jsme nikoho nenašli, nepodařilo se nám míč udržet a všechno se hned vrátilo k nám. Nezachovali jsme chladnou hlavu. Připomínalo mi to Bukurešť. Takhle bych asi hrát všechny zápasy nechtěl.

Měl jste obavy, že to tam Stuttgartu spadne?

Může se stát cokoliv, viděli jsme to v pátek proti Olomouci. Měl jsem strach, že nastane trma-vrma, někdo do toho kopne a míč skončí v brance. Oni drtivou většinu akcí tahali přes naši pravou stranu. Já byl spíš divák, více stahovali Angela s Viťasem. Vždy jsem trnul, protože hráči Stuttgartu byli šikovní na balonu a vozili do vápna, tak aby je někdo z nás třeba nebrnknul a nebyla penalta.

Stejně jako proti Salcburku jste soupeře nutili hrát po krajích. Šlo o záměr?

Nechtěli jsme otevírat střed. Stuttgart je hrozně silný, když začne kombinovat na jeden dotyk. Pak to ale vyplynulo ze hry, byť se chovali jinak než Salcburk a dávali víc centrů.

Pochod fanoušků Sparty na zápas Ligy mistrů ve StuttgartuVideo: Sport.cz

Příští zápas Ligy mistrů vás čeká na Manchesteru City a zrovna vy jste byl trochu nešťastný, že budete hrát právě tam.

To jsem. Když jsem viděl, jak jsme byli teď zalezlí, tak se bojím, abychom neskončili všichni v bráně. (úsměv) V určitých fázích bude zápas v Anglii připomínat tento. Kvalitu mají City ještě o několik levelů jinde.

Zmínil jste nedělní derby v Edenu, kolik vás toto utkání stálo sil?

Mě osobně zas tolik ne, protože opravdu velká část akcí soupeře začínala na naší druhé straně. Byl jsem třeba až na odraženém balonu nebo střele. Pro některé kluky to ale určitě náročné bylo. Nešlo o duel nahoru dolů, takže bych řekl, že jsme už odehráli těžší zápasy.

Překvapilo vás, že jste měli tolik šancí?

V první půli jsme mohli Stuttgart potrestat. Měli jsme náznaky, na druhou stranu oni jsou také kvalitní. Bod asi bereme.