Hlavní obsah

Vztek diváků. Televize se omlouvá za trapný přešlap při zápase Sparty

Aktualizováno

Bylo to 140 sekund, které dokonale vytočily televizní diváky. Nova Sport třikrát krátce po sobě při rozehraném utkání fotbalistů Sparty v Lize mistrů proti Salcburku (3:0) pustila reklamní bloky. „Omlouváme se za technické potíže,“ psala televizní společnost na síti X. Po dotazu Sport.cz vysvětlení rozvedla.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fanoušci Sparty Praha při utkání Ligy mistrů proti Salcburku

Článek

„Na odbavovacím pracovišti došlo k manipulační chybě operátora. Vložení reklamy do přímého přenosu byl nešťastný omyl, rozhodně to nebyl záměr,“ vysvětlil Filip Kovář, Specialista marketingu a komunikace pro Nova Sport.

A zdůraznil: „Situace nás velmi mrzí, komentátoři se při zápase omluvili. Učinili jsme opatření, aby se nic podobného příště neopakovalo.“

Jak vše viděl obyčejný smrtelník? Začněme trochu zeširoka.

Sportovní diváci si zvykli, že přímé přenosy často přerušují reklamy. V hokeji se na ně vyhrazují komerční přestávky. Nepřekvapí, když se vmáčkne do závodu F1 reklamní šot. Reklama v rozehraném fotbalovém mači ale na sítích a v internetových diskuzích vzbudila nebývalý rozruch, údiv a vztek.

Vážně?

Děláte si srandu?

„Reklamu proložíme fotbalem?“ vyťukal na síť X i Ladislav Hampl - známý herec a představitel seriálového Jarmila z oblíbeného Okresního přeboru.

Jeho a tisíce dalších diváků zaskočil přenos Novy Sport, která od aktuální sezony vlastní práva na Ligu mistrů.

Na konci 28. minuty při postupném útoku Salcburku se na kanálu Nova Sport 3 znenadání objevil reklamní blok. Po chvíli se kamery obrazem vrátily na Letnou, ale trvalo to jen pár vteřin. Opět se spustila smršť reklamních sdělení. A pak ještě jednou.

Technické potíže trvaly přes dvě minuty a stanice může jen děkovat aktérům, že na trávníku nepředváděli zrovna nic převratného.

Bizarnost situace jen umocnilo, že při extrémně očekávaném zápase Sparty najednou diváci viděli záběry, které lákaly na sledování Slavie při vystoupení v Evropské lize.

„Velice se omlouváme za technické problémy se spuštěním reklamy během prvního poločasu utkání Sparty se Salcburkem. Vše by v tuto chvíli mělo být v pořádku,“ informovala Nova Sport.

Na začátku druhé půle se v přenosu omluvil i komentátor Michal Jinoch, který se k zádrhelu vrátil i na sociální síti X.

„Pochopil jsem, že v téhle branži se důvěra diváka těžko získává a strašně jednoduše ztrácí. Trvalo roky, než jsme tu důvěru začali konečně získávat. Zlom byl někde kolem Kataru. Teď jsme zas udělali pár kroků zpátky, aniž by to mohl kdokoliv z těch, co na tom nechali tolik práce, ovlivnit,“ napsal Jinoch.

„Omluvil jsem se za to, za nás všechny, v přenosu, omlouvám se ještě tady. Věřte tomu, že jsem naštvaný mnohem víc než většina z Vás. Díky těm, co to chápou, a chápu všechny, co ne.“