Hlavní obsah

Vitík: Prostě jsme dostali bůra. Takhle prohrávat nechcete

Aktualizováno

Má za sebou zřejmě jeden z nejtěžších duelů dosavadní kariéry. Stoper fotbalové Sparty Martin Vitík společně se svými parťáky dělal, co mohl, aby otupil střelce Manchesteru City. Prohře 0:5 ve 3. kole Ligy mistrů ale nezabránil.

Bylo vidět, že jsou jinde a mají šablonu téměř na všechno, hodnotí vysokou porážku Martin VitíkVideo: Sport.cz

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) – Chtěli držet dlouho čisté konto, ale inkasovali hned ve 3. minutě. „Nepříjemné. Takhle jsme do zápasu vstoupit nechtěli. Pak jsme se ale oklepali a myslím, že první poločas jsme odbojovali a odpracovali,“ popisuje Vitík.

Měl jste najednou v hlavě, že to může dopadnout jako na Liverpoolu?

Myslím si, že takhle nikdo nepřemýšlel. Nemáte čas takhle uvažovat. Soustředíte se na každou situaci, na každý náběh.

Dlouho to bylo 0:1, pak ale přišly tři slepené branky. Co se vám hodilo hlavou?

Cítíte, že už tak nějak nemáte šanci s výsledkem jako něco udělat. Bylo vidět, že City jsou prostě jinde.

Volili taktiku, že vás zkoušeli vytáhnout z nízkého obranného bloku.

Přesně věděli, co dělají. Mají šablonu skoro na všechno. Chytře nás vytáhli a pak z toho dali ten čtvrtý gól. V každé situaci zachovali klid, vůbec nepanikařili.

Ale často vás obléhali jak při házené.

Nemáte pak moc šanci se dostat na balon. V podstatě se snažíte zachytávat náběhy, protože oni hrají jedna dva, strašně rychle. Snažíte se prostě nedostat gól.

Jak to tedy vypadalo v šatně po utkání?

Ještě po první půli jsme cítili, že to je celkem dobré, tedy na poměry mezi oběma týmy. Určitě je pak výsledek smutný. Nepříjemný. Prostě jsme dostali bůra. Ať už hrajete s kýmkoliv, nechcete takhle prohrávat. Samozřejmě víme, že jsou jinde než my, ale určitě to nemůžete přijmout. Na druhou stranu bereme zápas i pozitivně a můžeme se hodně věcí naučit.