Hlavní obsah

Vindahl: Nebylo to dokonalé, ale katastrofou bych to nenazval

Hned pětkrát musel lovit míč ze sítě. Pro gólmana nesmírně těžký zápas, kdy je pod tlakem celých devadesát minut. Byť si Peter Vindahl připsal hned několik důležitých zákroků, tak mašinu jménem Manchester City zabrzdit nedokázal. Sparta po dvou bodových představeních ve fotbalové Lize mistrů schytala tvrdou lekci a prohrála 0:5.

To umí jen on, světová extratřída, říkají o Haalandově trefě sparťané. Jen brankář Vindahl se o to nestará. Video: Sport.cz, UEFA

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) - Vypadá to jako průšvih. Výsledek však může často zkreslovat. Letenští si míče příliš neužili a byli pod neustálým tlakem. Všechno špatné ale může být k něčemu dobré.

„Neodehráli jsme dokonalý zápas, ale určitě si najdeme na našem výkonu něco, na čem se dá příště stavět,“ uvědomoval si po zápase gólman Sparty.

Jak hodnotíte zápas, který se v prvním poločase pro vás nevyvíjel úplně špatně?

Je to rána, když dostanete gól ve 3. minutě. Myslím, že se nám ale jinak podařilo v první půli celkem dobře odolávat jejich tlaku. Když hrajete proti Manchesteru City, který je možná nejlepším týmem na světě, musíte počítat s tím, že si vypracuje hodně šancí. Celkově to byl z naší strany slušný první poločas. Všechny detaily jsme dělali opravdu dobře. Ale bohužel jsme je do druhého poločasu už nepřenesli, a proto jsme čtyřikrát inkasovali.

Konečný výsledek 0:5 trochu budí hrůzu. Jak ho vnímáte vy?

Ve druhém poločase to z naší strany mohlo být určitě lepší. Když prohráváte vysokým rozdílem, může to být demotivující, ale nenazval bych to katastrofou.

Lars Friis: Obrovský rozdíl, ale nemohu kluky z ničeho vinit. Video: UEFA

V minulém roce jste změřili síly také s Liverpoolem. Byl zápas na City v něčem podobný?

V prvním poločase jsme ukázali, že už jsme zkušenější a víme, jakým způsobem chceme zápas zvládnout. Proti Liverpoolu jsme byli aktivnější v presinku. S City byly i momenty, kdy jsme mohli být více na míči. Prostor tam byl. Těžko se to ale srovnává, protože to jsou dva různé týmy, které hrají rozdílným způsobem.

V tabulce Ligy mistrů máte čtyři body. Co pro vás vysoká prohra znamená do dalších bojů o postup?

Vysoká porážka nás mrzí. Doufali jsme, že to dopadne lépe. Nevím úplně, co bude v novém systému Ligy mistrů na postup stačit, to uvidíme na konci. Pokud chceme postoupit, určitě budeme potřebovat ještě nějaké body a pokusíme se je získat už příště doma.

Foto: Phil Noble, Reuters

Gólman Sparty Peter Vindahl v duelu proti City

Radost vám ale museli dělat fanoušci, kteří na stadionu dominovali.

Máte pravdu. Nemůžeme je brát jako samozřejmost, ale opět předvedli to, na co jsme zvyklí. Byli hodně slyšet a skvěle nás podporovali. Je úžasné je mít za zády.