Hlavní obsah

Venku sauna, druholigový stadion, pekelná atmosféra. Tohle čeká Spartu v Bukurešti

Po pondělním příletu do Bukurešti dostali fotbalisté Sparty teplotní facku. Přestože i v Česku panují v těchto dnech horka, rumunská metropole je rozpálená jako pec. V úterý, v den odvety 3. předkola Ligy mistrů proti FCSB, mají navíc teploty kulminovat.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparťané se radují z branky.

Článek

Bukurešť (od našeho zpravodaje) - Ve stínu má být až 40 stupňů, v době večerního výkopu jen o pár stupňů méně. „Nebude to žádný med,“ uvědomuje si obránce Jaroslav Zelený. Už pondělní předzápasový trénink, který začal v 18.30 rumunského času, absolvovali Letenští v obrovském horku. V úterý má být ještě o pět stupňů tepleji.

„Takové vedro je nepříjemné. Jediná výhoda je, že se hraje později večer (pozn. - od 21.30 zdejšího času). Snad nebude osmatřicet, ale třeba devětadvacet. Pro obě mužstva budou ale podmínky stejné,“ podotkl Zelený.

Nicméně stejné rozhodně nebudou na stadionu. Jinak druholigový Stadionul Steaua, na kterém hraje FCSB domácí zápasy na evropské scéně, je vyprodaný. Klub kontroverzního majitele Gigiho Becaliho bude hnát za postupem 31 tisíc fanoušků.

„Pochopitelně, tohle bude výhoda pro soupeře. Ale tak to prostě je, musíme se s tím vyrovnat,“ uvedl Zelený. „Nemyslím, že budeme mít v hledišti moc přátel. Čekám ale dobrou atmosféru. Takovou, jak se sluší na Ligu mistrů. Domácí udělají všechno, aby nás rozhodili. Ale máme zkušenosti z minulých sezon,“ doplnil trenér Lars Friis.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool