Hlavní obsah

Kane při historické demolici přepisoval rekordy

Noci s měsícem v úplňku bývají magické a Harry Kane po svém úterním galapředstavení jistě souhlasí. Útočník Bayernu Mnichov se čtyřmi góly podílel na historické demolici Dynama Záhřeb 9:2. „Dát čtyři góly je fantastické,“ jásal anglický reprezentant, jenž jako první v Lize mistrů dal penaltový hattrick.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Fotbalista Bayernu Mnichov Harry Kane po trefě proti Záhřebu

Článek

Na týmovou trofej sice ve své bohaté kariéře stále čeká, ale o individuální ocenění nouzi nemá. Na začátku sezony teď domů nosí třeba míče za hattricky. Harry Kane nejprve v sobotu sestřelil třemi góly v bundeslize Kiel, v úterý pak v milionářské Lize mistrů dokonce čtyřmi zásahy zničil Dynamo Záhřeb.

„Míč po hattricku si pokaždé schovávám, kluky je už možná ani nebaví podepisovat, ale jen ať to pokračuje. Mému synovi Louisovi jsou sice teprve tři roky, ale už teď miluje fotbal. Balon vezmu domů a položím mu ho vedle postele. Až se ráno probudí, bude šťastný,“ plánoval šťastný otec po neobyčejném večeru.

Z penalty se trefil v 19., 73. a 78. minutě, ze hry skóroval v 57. A to ještě jeden jeho zásah neplatil pro ofsajd. „Tři penalty v jednom zápase jsem kopal vůbec poprvé. Byl to jiný pocit, ale vstřelit čtyři góly je fantastické. Je důležité pomoci týmu jakýmkoliv způsobem. Ať jde o pokutové kopy, nebo normální zakončení, beru všechno. Byl to pro nás skvělý večer,“ radoval se Harry Kane.

V milionářské soutěži dal již 33 gólů a stal se nejlepším anglickým střelcem v Lize mistrů. O tři překonal krajana Wayna Rooneyho. „Kdykoliv jste zmíněn v souvislosti s Rooneym, znamená to, že něco děláte dobře. Je jedním z nejlepších anglických hráčů a nejlepších hráčů vůbec. Jde o krásný úspěch,“ těšilo Kanea srovnání se slavným kanonýrem.

V Mnichově padlo celkem jedenáct branek. V historii Ligy mistrů zatím více gólů fanoušci v jednom duelu spatřili pouze jednou. Před necelými osmi lety porazila Borussia Dortmund Legii Varšavu 8:4.

„Do soutěže jsme se vrátili s dobrou energií. Byli jsme hladoví. Už v přípravném období jsem pod novým trenérem viděl, že každý má za cíl se tady zlepšovat. Důležitý je způsob, jakým po nás trenér chce, abychom presovali a hráli ve vysoké intenzitě, ať s míčem, nebo bez něj. Víme, že s naší kvalitou můžeme v zápasech dominovat,“ řekl hrdina úterního večera na adresu kouče Vincenta Kompanyho.

„Bylo to úspěšných devadesát minut. Tým i fanoušci si zápas užili. Měli jsme možnost mít na svém stadionu speciální večer Ligy mistrů,“ uzavřel Kompany. Pro Kanea obzvlášť.