Hlavní obsah

Tohle je Sparta! Trenéra Letenských nadchla remíza v Německu

Aktualizováno

Když se po utkání rozpovídal mezi novináři, všem bylo jasné, že mu výsledek udělal radost. Kouč fotbalové Sparty Lars Friis dovedl mužstvo k dalšímu bodovému zisku v prestižní Lize mistrů, tentokráte v podobě remízy 1:1 na hřišti favorizovaného Stuttgartu.

Tohle je Sparta, sparťanská mentalita. Trenéra Friise nadchla remíze ve Stuttgartu. Video: Sport.cz

Článek

Stuttgart (od našeho zpravodaje) – Friisovi svěřenci ve dvou úvodních zápasech milionářské soutěže zapsali čtyři body. „A to jsme pár týdnů zpět slavili postup, který byl obrovským úspěchem pro celý klub,“ radoval se dánský trenér.

Takže s postavením v tabulce panuje spokojenost?

Nemohli jsme si přát nic lepšího. Hráli jsme proti top týmu Německa i celé Evropy. Kluky musím pochválit. Všichni dřeli, jsem opravdu šťastný.

Ceníte si reakce mužstva na inkasovaný gól? Nezaleklo se, chtělo hrát…

Tohle je mentalita Sparty. V kabině hodně řešíme, že branka vaši psychiku vždycky ovlivní. Vstřelená i inkasovaná. Chystali jsme se na to, abychom i v případě obdrženého gólu zůstali klidní a zaměřili se na náš výkon.

Pochod fanoušků Sparty na zápas Ligy mistrů ve StuttgartuVideo: Sport.cz

Prodali jste evropské zkušenosti, nabyté z minulé sezony?

Určitě. Dvojzápas s Liverpoolem pro nás byl velká škola, poučili jsme se z něj. Nejen v pohárech jsme schopni otáčet i zápasy i ve chvílích, kdy to vypadá, že jsme dole.

V základu nastoupil na hrotu Albion Rrahmani místo Victora Olatunjiho. Proč jste udělal tohle rozhodnutí?

Albion má dobrý první dotyk, je silný v mezihře. Chtěli jsme mít možnost víc držet míč. Navíc byl i čerstvější než Victor.

Stuttgart jako reparát? Raději výhru v derby, říká Jaroslav ZelenýVideo: Sport.cz

I tak se ale Olatunji na hřiště dostal a občas jste směrem k němu divoce gestikuloval. Měl jste k jeho výkonu výhrady?

Victor je mašina, neustále létá nahoru a dolů, což stojí hodně energie. Pak občas někde chybí, proto na něj křičím. Ale to je u mě normální. Problém by byl, kdybych křičet přestal. Pak by bylo namístě se ptát, jestli se něco neděje.

Ze sektoru hostí vás hnalo vpřed přesně 3333 sparťanů. Co jste říkal na ně?

Být v Německu a takhle je slyšet, to je neuvěřitelné. Moc nám pomohli. Teď doufám, že si naplno užijí Oktoberfest, který probíhá ve městě.

Nechme pivo stranou. Nachystal vás obtížný zápas ideálně na nedělní derby se Slavií?

Možná. Určitě nám to pomohlo napravit předchozí prohru s Olomoucí. Tam jsme náš standard neodvedli, zbytečně chybovali. Po tomto utkání nemůže být o chybách řeč. Hráli jsme fakt dobře, musíme si ten pocit užít. Pak už se budeme chystat na neděli.