Hlavní obsah

Sparťané se pyšní tajnými talismany pro Ligu mistrů

Běžně si jich nevšimnete, ale minimálně v hlavách hráčů mohou znamenat hodně. Někteří fotbalisté Sparty nosí možná nejen při duelech Ligy mistrů speciální chrániče, které nechal pro své parťáky vyrobit slovenský křídelník Lukáš Haraslín. Pomohou i ve středu večer na půdě slavného Manchesteru City?

Tajný talisman Sparty pro Ligu mistrů? Postaral se o něj Lukáš HaraslínVideo: UEFA

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) – V září zveřejnil Haraslín na svém instagramu fotografii mnoha červených chráničů s logy všech osmi soupeřů, proti kterým bude Sparta v základní fázi Ligy mistrů hrát. Každý hráč měl své i s vlastním jménem.

„Odjakživa jsem se snažit odvděčit mužstvu, ve kterém jsem. Vyrobil jsem menší dárek, abychom si do konce kariéry pamatovali, čeho jsme společně dosáhli,“ připomíná Haraslín, že Letenští se mezi evropskou elitu probojovali po dlouhých 19 letech.

„Kluky dárek potěšil. Někdo v chráničích hraje, někdo si je dal do vitríny jako památku. Klub pro mě hodně znamená, pro mě to byla maličkost,“ dodává jedna z hlavních opor Sparty.

Pražané mají po výhře nad Salcburkem a remíze na Stuttgartu zatím čtyři body, což je dobrý základ pro vysněný postup do jarní vyřazovací fáze. Teď ale přichází zřejmě největší zkouška. Zápas na Manchesteru City, který se kvalitou minimálně rovná Liverpoolu.

S ním se Sparta utkala v březnu v osmifinále Evropské ligy a dostala pořádnou lekci. Doma padla 1:5, venku 1:6.

„Hrajeme proti nejlepšímu týmu na světě. Čelíme nejlepšímu trenérovi a hráčům. Máme samozřejmě plán, jak uspět, hlavně se prezentovat týmově. A také mít štěstí. Něco jsme se ze zápasů s Liverpoolem naučili, máme více zkušeností. Bude to ale složité. Všichni to víme,“ uvědomuje si trenér Lars Friis.

Nastiňuje, že klíčem bude zejména pevná obrana. Tedy fotbalistům City udělat utkání co nejsložitější. „Nesmíme jim dávat příliš laciné šance, jako tomu bylo v Liverpoolu,“ dodává dánský kouč.

„Víme, jaká byla poslední návštěva v Anglii. Věřím, že jsme se ponaučili. Nějaký plán na City máme, ve finále se ukáže ve středu na hřišti,“ pravil Haraslín.

Sázkové kanceláře mají jasno. Sparta je v kurzu 36:1 jasným outsiderem. „Ve fotbale je všechno možné. Ano, City je favorit, respektujeme je, ale věříme si,“ hlásil odhodlaně slovenský křídelník.