Hlavní obsah

Sparta zaútočí na další body v Lize mistrů, proti bude Stuttgart

První krok zvládli, druhý by měl být papírově ještě těžší. Fotbalisté Sparty se opět představí v Lize mistrů, po domácím triumfu 3:0 nad Salcburkem vyzvou na venkovním hřišti německý Stuttgart. Utkání začíná v 18:45, sledovat jej můžete prostřednictvím textové online reportáže na Sport.cz.

Sparta se chystá na reparát, ve Stuttgartu chce napravit ligovou prohru. Atmosféra v týmu je dobrá, říká Martin VitíkVideo: Sport.cz

Článek

Stuttgart (od našeho zpravodaje) - Řadu sparťanů čeká zatím největší zápas kariéry. Stuttgart skončil v uplynulé sezoně bundesligy druhý, v tabulce předčil například i slavný Bayern Mnichov. V prvním kole Ligy mistrů potrápil věhlasného soupeře, hvězdy Realu Madrid se na vítězství 3:1 řádně nadřely. Stuttgart navíc nastoupí do prvního domácího duelu Ligy mistrů od sezony 2009/10. Kupředu jej požene více než padesát tisíc fanoušků v zaplněné MHPAreně.

„Na takovém stadionu a před tolika lidmi jsem ještě nehrál,“ přiznal stoper Sparty Martin Vitík.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Qazim Laci a Victor Olatunji se radují z gólu.

Až do pátku byl úřadující mistr Česka v aktuálním ročníku téměř bezchybný. Bilance patnácti zápasů, třinácti výher a dvou remíz budila ohromný respekt. Jenže v posledním ligovém kole Sparta zaváhala a padla 2:3 s Olomoucí. V domácí soutěži tak na první flek ztrácí tři body.

Jenže Liga mistrů, to je úplně jiné kafe. Sparťané tuší, že dle statistických propočtů by na postup z hlavní fáze mohlo stačit osm, teoreticky i jen sedm bodů. Po zdolání Salcburku jsou na třech.

Ale zdvojnásobení bodového konta bude těžkým oříškem. Stuttgart se po hluchých letech vrátil mezi německou elitu ve velkém stylu. V uplynulé sezoně bundesligy skončil druhý. Po pěti kolech té současné drží osmou příčku, ale míří výš. Což dokázal i v minulém domácím duelu, v němž nasázel búra Dortmundu (5:1).

Fandy Stuttgartu namlsalo i první kolo Ligy mistrů. Německé mužstvo sice padlo 1:3 na trávníku Realu Madrid, bylo mu ale vyrovnaným soupeřem a až do samého závěru. Teď se miláčci domácích představí na nejprestižnější scéně i doma.

„Pro Stuttgart to bude velký den. My se jim ho pokusíme zkazit,“ s úsměvem vyprávěl kouč Sparty Lars Friis. A kdo ví. Třeba se zadaří…

Druhé kolo hlavní fáze Ligy mistrů
18:45 Stuttgart - Sparta