Hlavní obsah

Sparta odletěla do Rumunska i s kapitánem Panákem. Jedeme si pro postup, říká Sadílek

S kapitánem Filipem Panákem, který kvůli zranění zmeškal pět posledních zápasů, i se stoperem Asgerem Sörensenem, jenž nebyl u sobotní ligové výhry na Bohemians (2:1), odletěli fotbalisté Sparty do Bukurešti k odvetě 3. předkola Ligy mistrů. V rumunské metropoli je proti FCSB čeká pořádná fuška, na Letné s ním uhráli remízu 1:1.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Sparťané se chystají k odletu na odvetu třetího předkola Ligy mistrů do Bukurešti.

Článek

„Soupeř bude doma aktivnější, poženou ho fanoušci. Čekám podobný zápas jako ten v Praze. Každopádně do Rumunska jedeme pro postup,“ prohlásil záložník Lukáš Sadílek. Pro účast v závěrečném kole prestižní soutěže ale ze sebe budou muset vydat mnohem víc než před týdnem na Letné. V úvodním duelu nahodili motory až v poslední dvacetiminutovce, stihli už jen vyrovnat.

Oba týmy se na odvetu naladily ligovými výhrami, byť zápasy musely otáčet. FCSB s Constantou (3:2), Sparta u Botiče. Nad Klokany ale většinu utkání jasně vládla, o vyšší skóre ji připravila mizerná koncovka.

Foto: Robert Neumann, Sport.cz

Fotbalisté Sparty před odletem k odvetě třetího předkola Ligy mistrů do Bukurešti.

„Vítězství v lize je moc důležité, k odvetě můžeme jet s čistou hlavou. Věřím, že jsme ještě nepředvedli naše maximum,“ podotkl Sadílek. Letenští ale v pěti vzájemných pohárových utkáních nad FCSB ani jednou nezvítězili. Naposledy na rumunského mistra narazili v sezoně 2016/2017. Do Bukurešti tehdy odlétali za stejné situace, a sice po domácí remíze 1:1. V odvetě padli 0:2 a byli vyřazeni.

Pražané si jsou vědomi toho, že je nečeká jednoduchý zápas. „Už v prvním zápase jsme viděli, že to nebylo úplně jednoduché. Výsledkově ani herně to nebylo podle našich představ a tam to bude ještě o krůček těžší, protože atmosféra a domácí prostředí bude hrát v jejich prospěch. Nečeká nás určitě nic jednoduchého,“ pravil ještě před odletem defenzivní univerzál Jaroslav Zelený.

Sparťané se po příletu do rumunské metropole přesunou na hotel, od 18:30 absolvují na Stadionu Steauy předzápasový trénink. Úterní duel začíná ve 20:30 českého času.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool