Hlavní obsah

Guardiola vysekl Spartě poklonu

Občas odpověděl stručně, pak zase chrlil slova rychle za sebou a přidával i lehká gesta. Pep Guardiola, slavný trenér kolosu jménem Manchester City, působil před zápasem fotbalové Ligy mistrů proti Spartě v dobré pohodě. Českého šampiona pochválil. „Co jsem začal Spartu sledovat, tak na mě udělala dobrý dojem,“ řekl Guardiola na tiskové konferenci.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola na tiskové konferenci před zápasem se Spartou

Článek

Spartu čeká v programu milionářské soutěže nejtěžší prověrka. Duel na Etihad Stadium s vládcem anglické Premier League jí rozhodně je. Guardiola už si soubor kouče Larse Friise zmapoval. „Sparta má v Lize mistrů čtyři body stejně jako my. Viděli jsme, že v minulém zápase nadělala Stuttgartu hodně problémů,“ vypozoroval španělský kouč.

Manchester City remizoval v hlavní fázi Ligy mistrů 0:0 s Interem Milán a poté pohodlně vyhrál 4:0 v Bratislavě se Slovanem. „Nový formát nabízí mnoho neuvěřitelných zápasů, my hráli s Interem, teď na sebe narazí třeba Barcelona s Bayernem. V soutěži je šestatřicet týmů a přímo postoupí jen osm z nich. Musíte být opravdu top, abyste byli mezi nimi. Je to naším cílem,“ poznamenal Guardiola.

Jinak se řešilo hlavně rozpoložení City a aktuální stav některých hráčů. Třeba záložníka Kevina De Bruyneho, který kvůli zranění bude chybět i proti Spartě. Naposledy hrál před pěti týdny proti Interu. „Není úplně v pohodě. Kevinovi už není dvaadvacet a musí se cítit stoprocentně komfortně, aby mohl hrát svůj fotbal a rozvinout co nejvíc svůj neuvěřitelný potenciál. Řekl mi, že se necítí dobře. Proto dostane ještě čas,“ popsal trenér Manchesteru City.

Jeho partě chybí už měsíc kvůli těžkému zranění záložník Rodri. „Schází nám moc, na druhou stranu se zraněními se potýkají všechna mužstva, zvlášť ta, která hrají více soutěží jako my. Jsem velmi spokojený s tím, jak si tým bez Rodriho zatím poradil,“ uvedl Guardiola.

Třiapadesátiletý španělský stratég působí v City od léta 2016, s týmem vyhrál šestkrát Premier League a jednou Ligu mistrů. V Anglii se spekuluje o tom, zda probíhající sezona nebude v klubu jeho poslední. Smlouvu má jen do jejího konce. Renomovaný novinář David Ornstein z The Athletic však právě dnes přišel s informací, že by mohl o rok kontrakt prodloužit.

Náladu při jeho rozhodování mohou ovlivňovat i výsledky. Ten nejbližší bude ve středu večer proti Spartě.

Jak skončí utkání Manchesteru City se Spartou v Lize mistrů?
Výhrou Manchesteru City
66,6 %
Remízou
17,5 %
Výhrou Sparty
15,9 %
Celkem hlasovalo 1897 čtenářů.
  Real Madrid - Dortmund dnes 21 : 00
20241022T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid
Dortmund
  Girona - Slovan Bratislava dnes 21 : 00
20241022T21 : 00:00+0200
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona
Slovan Bratislava