Hlavní obsah

Spartu v roli outsidera čeká těžká zkouška na City

Velmi těžká zkouška čeká fotbalisty pražské Sparty. Ve třetím kole hlavní fáze Ligy mistrů se ve středu večer představí na půdě slavného Manchesteru City. Zápas má výkop ve 21:00 a online reportáž můžete sledovat na webu Sport.cz

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Sparta se chystá v Anglii zaskočit Manchester City.

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) - „Zkusíme, aby se hráči City nedostávali snadno do velkých šancí. Víme, že to nebude zřejmě možné dodržet celých 90 minut, ale prostě uděláme to nejlepší. Pak musíme využít okamžiky, kdy se dostaneme k míči. Nezbavovat se ho, je to o týmové odvaze,“ hlásil před utkáním trenér Lars Friis.

Úřadující čeští mistři jdou do utkání v roli jasného outsidera. Na druhou stranu nemají co ztratit a velkou motivací je veřejnosti ukázat, že se tým od dvou březnových debaklů na půdě Liverpoolu ponaučil a zase se více přiblížil elitní evropské úrovni.

„Víme, že City rádi drží míč, možná to je podobné, jako chceme hrát my v lize, jen na jiné úrovni. Bude náročné bránit bez balonu, ale o to více nesmíme být zbrklí, když ho získáme. Bude to těžké, oni chodí rychle do represinku. Je potřeba hrát disciplinovaně a nic nevypustit. Nabudíme se a půjdeme do toho na maximum,“ ujišťoval záložník Lukáš Haraslín.

City počítá z posledních sedmi sezon Premier League šest titulů, aktuálně mají druhý nejhodnější tým na světě. Sami Erling Haaland, Phil Foden a Rodri stojí víc než celý kádr Sparty dohromady.

Zázraky se ale ve fotbale dějí a třeba se ve středu večer jeden takový stane i na Etihad Stadium.

Sparta i City mají na svém kontě zatím čtyři body, když Pražané dokázali porazit Salcburk a remizovat na Stuttgartu.