Hlavní obsah

Sparta i proti FCSB bez kapitána! Panákův zdravotní stav zahalen tajemstvím

Jeden zápas a dál nic. Kapitán fotbalové Sparty Filip Panák zůstává dál mezi marody, 3. předkolo Ligy mistrů rozehrají Letenští bez něj. Úterní domácí duel proti rumunskému šampionovi FCSB bude 28letý stoper sledovat z tribuny. „Bohužel Filip stále není fit,“ řekl na tiskové konferenci trenér Sparty Lars Friis.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Filip Panák (27) ze Sparty a Conrad Wallem ze Slavie

Článek

Dánský kouč přitom před týdnem tvrdil, že Panák bude k dispozici pro víkendový ligový duel s Duklou. Což se nestalo. Stejně jako v předchozích čtyřech zápasech nástupce Ladislava Krejčího do hry nezasáhl. Proč?

„Jasně, můžete si myslet, že jsem lhář. Víte, jde o malou věc, která ale může mít ve výsledku dalekosáhlý dopad. Zatížení hráče při navrácení do zápasového režimu je klíčová věc. Pokud bychom něco urychlili, mohlo by to mít pro Filipa dlouhodobé následky,“ uvedl Friis.

O jaký zdravotní problém se jedná, neprozradil. „Znovu říkám, že se nestalo nic vážného. Jen jsme museli lehce pozměnit plán jeho návratu na hřiště. Věřím, že Filip v blízké době nastoupí,“ podotkl Friis.

Hlavní slovo ohledně návratu na trávníky bude mít prý samotný hráč. „Celé je to o spolupráci. Pracuji s lidmi, ne se stroji, kterým zadáte pokyn, a oni ho automaticky splní. Ano, někdy by bylo lehčí pracovat se stroji. Nejdůležitější je ale pocit samotného hráče. Nejen v případě Filipa,“ prohlásil Friis.

Kdo si navlékne v úterý na Letné kapitánskou pásku, je ve hvězdách. V každém z pěti utkání nové sezony měla totiž Sparta jiného kapitána. Po zranění Panáka se v této roli vystřídali Asger Sörensen, Qazim Laci, Lukáš Sadílek a David Pavelka, kteří tvoří s Panákem pětičlennou „kapitánskou“ skupinu. „Například Laci je dobrý typ na kapitána. Ale možností máme víc, nějakého kapitána vybereme. Jediné, co můžu nyní říct, je, že to nebude Filip Panák,“ uzavřel Friis.

Postoupí český klub do základní skupiny Ligy mistrů?
Postoupí pouze Sparta
23,5 %
Postoupí pouze Slavia
19,1 %
Postoupí obě pražská „S“
34,8 %
Nepostoupí ani jeden
22,6 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10410 čtenářů.
  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool