Hlavní obsah

Sparta byla stěží za půlkou, píší v Německu

Německá média mají jasno. Remíza 1:1 v Lize mistrů s pražskou Spartou je pro Stuttgart nepříjemná a mrzutá, jenže také zasloužená. Domácí favorit prý nepředvedl proti dobře bránícímu soupeři to, co ho zdobilo v minulých zápasech.

Nejhezčí gól v mé kariéře, těšilo Kaana Kairinena. Vymetl z brány všechny pavouky, chválil ho trenérVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

„Navzdory nasazení proti Spartě, která byla v prvním poločase silná, dokázal Stuttgart pouze remizovat,“ hodnotí úterní utkání německý Kicker.

Pravdivě popisuje, co se na trávníku dělo. Tedy postupem času sílící tlak domácích v kombinaci s pevnou obranou Pražanů. „Velké šance se ale rodily ojediněle,“ upozorňují novináři z Kickeru. „Pražané se ve druhé půli stěží dostali přes půlící čáru, jenže když už ano, bylo z toho velké nebezpečí,“ dodávají.

Sportovní relace Sportschau veřejnoprávní stanice ARD tvrdí, že Stuttgart „musí po porážce 1:3 na Realu Madrid na úvod Ligy mistrů kousat další zklamání“. Doslova píše, že „dokázal uhrát jediný bod“, a doplňuje, že remíza je spravedlivá, jelikož oba týmy měly silné momenty, ale také dělaly spoustu chyb.

Stuttgart jako reparát? Raději výhru v derby, říká Jaroslav ZelenýVideo: Sport.cz

Deník Bild pak vypočítává, že před úterním kláním se Liga mistrů hrála ve Stuttgartu naposledy před 5334 dny. Konkrétně jde o osmifinále 23. února 2010, kdy německý celek remizoval rovněž 1:1 s Barcelonou.

A opět se vrací k neúderné ofenzívě. „Moc k vidění toho nebylo. Rozhodně nešlo o velkolepé představení jako při výhře 5:1 nad Borussií Dortmund nebo s velkou morálkou vybojovanou remízu 2:2 ve Wolfsburgu,“ píší na Bildu.

„V posledních 20 minutách se Sparta extrémně stáhla, Stuttgart hrál kolem šestnáctky házenou,“ přibližují na Sportschau. „Obránci Sparty byli ve druhé půli neúnavní a disciplinovaní,“ dodává Kicker.

Pochod fanoušků Sparty na zápas Ligy mistrů ve StuttgartuVideo: Sport.cz

Vše přímo na stadionu sledoval i trenér německých mistrů světa z roku 2014 Joachim Löw. Podle Bildu viděl skvělou atmosféru, kterou vytvořilo 60 tisíc fanoušků, ale také „silný český tým ze země, která se v této sezoně na klubové úrovni rozjíždí“.

„Po úvodní porážce na Realu bylo důležité teď vyhrát. Nyní musí Stuttgart bezpodmínečně něco získat s Juventusem,“ tvrdí na Bildu.