Hlavní obsah

Snový debut. Bývalý slávista vystřelil Brestu historickou výhru

Dost možná mu v Brestu postaví sochu. Někdejší útočník Slavie Abdallah Sima vystřelil při svém debutu v Lize mistrů francouzskému klubu historické vítězství v této soutěži. Třiadvacetiletý Senegalec se v 56. minutě obtočil kolem obránce rakouského Sturmu Graz a pohotovou střelou zařídil Brestu výhru 2:1.

Foto: Profimedia.cz

Abdallah Sima zařídil Brestu výhru v Lize mistrů.

Článek

„Byl to magický večer pro mě i pro klub, poprvé jsme zažili atmosféru Ligu mistrů. V souboji jsem si obránce chytře odstavil a trefil jsem míč krásně k tyči. Nádhera, zažívám neskutečný pocit,“ rozplýval se Sima, který obdržel od UEFA cenu pro Muže zápasu.

Na evropské scéně dal Sima o sobě vědět už v dresu Slavie, v 17 zápasech Evropské ligy dal za ní 7 gólů. Ve čtvrtek v Guingampu (pozn. - stadion Brestu nesplňuje podmínky pro pořádání zápasů Ligy mistrů) si otevřel účet v Champions League.

Pro kmenového hráče anglického Brightonu šlo o třetí zápas za Brest, kam přišel na hostování. V zápasech francouzské ligy proti Paris St. Germain a Saint-Étienne se neprosadil, premiérovou trefu si schoval na Ligu mistrů.

„Cítím velkou hrdost, lásku ke svému týmu. Děláme tuto práci, abychom zažili tento druh emocí. Když vidíte na konci stadion, fanoušky… Tohle byl kouzelný moment,“ zářil trenér Eric Roy.

Zápas proti Sturmu Graz považoval klíčový pro účinkování Brestu v Lize mistrů, kde platí za outsidera. V dalších sedmi utkáních totiž kromě pražské Sparty narazí mimo jiné na Real Madrid nebo Barcelonu. „Byl jsem si jistý, že pokud bychom duel se Sturmem nezvládli, zažili bychom v Lize mistrů zklamání a spoustu potíží. Takhle si můžeme říct, že i druhý soupeř by mohl být hratelný. Dík výhře jsme v tabulce nahoře. Ne sice se stejným skóre, jako má první Bayern, ale minimálně se stejným počtem bodů,“ smál se Roy.

  2 : 1 Monako - Barcelona 2 : 1 dohráno
20240919T21 : 00:00+0200
Monako vs. Barcelona
Monako vs. Barcelona
Monako
Barcelona
  0 : 4 Feyenoord - Leverkusen 0 : 4 dohráno
20240919T18 : 45:00+0200
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord vs. Leverkusen
Feyenoord
Leverkusen