Hlavní obsah

Slavia cestuje do Belgie, chce postup. Do týmu se vrací Ševčík

Nepřiletěli obdivovat Atomium nebo čurajícího chlapečka. Fotbalisté Slavie si do Bruselu přijeli pro postup do play off Ligy mistrů. Partii s belgickým vicemistrem Unionem Saint-Gilloise ve třetím předkole mají sešívaní rozehranou výborně, doma vyhráli 3:1. „Jedeme si pro postup. Je hezké, že máme dvougólový náskok, ale víme, co nás čeká. Union je strašně silný soupeř. I když nebudou hrát na svém stadionu, budou tam mít vlastní fanoušky a kulisa bude dobrá,“ podotkl před odletem asistent trenéra Milan Kerbr.

Sestřih zápasu Slavia–OlomoucVideo: LFA

Článek

Slavia odcestovala se všemi oporami, kvůli zdravotním problémům chybí jen krajní obránce Michal Tomič, jenž v sobotním ligovém duelu proti Olomouci (2:0) odehrál dvaaosmdesát minut.

Pozitivní zpráva pro českého zástupce zní, že se po zdravotní indispozici vrací záložník Petr Ševčík. Od začátku sezony odehrál tvořivý reprezentant jen půlhodinu na Slováku. Pak už absentoval. „Už absolvoval celý trénink, doplňuje nás,“ pochvaloval si Kerbr.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Petr Ševčík ze Slavie Praha během utkání Slavie s Bohemians

Ve výpravě nechybí ani útočník Mojmír Chytil, který také nebyl úplně fit. Proti Olomouci nehrál vůbec, předtím nastoupil proti Unionu na necelou čtvrthodinu a v Liberci na minutu.

„Mojma má problém, který se táhne od jeho návratu k týmu. Trápí nás to. Ve čtvrtek byl na rezonanci, která nám dala světlo. Nechci specifikovat, co mu je. Ale limituje ho to v trénování. Teď už se problém odhalil, doufáme, že bude co nejdřív v pořádku. Jeho fyzický stav je zatím špatný,“ uvedl hlavní trenér sešívaných Jindřich Trpišovský v sobotu večer. Je tedy těžké predikovat, zda pracovitého forvarda bude moct využít.

Slavia se na Union dobře naladila. Hanáky porazila a hráči jako Lukáš Provod, Ivan Schranz, Tomáš Chorý, Filip Prebsl a El Hadji Malick Diouf naskočili jen na část druhého poločasu. A třeba David Zima nebo Lukáš Masopust zůstali na lavičce. „Nabízelo se to, kluci byli po zápase s Unionem vyšťavení. Fyzicky to bylo velmi náročné utkání. Šanci dostali jiní, kteří na ni čekali, což byl například Venca Jurečka. Všichni to odehráli dobře, zároveň jsme pošetřili síly. Máme jen pozitivní zpětnou vazbu,“ zmínil Kerbr.

Union naopak v sobotu prohrál 3:4 ve Westerlo, což je pro něj nepříjemnost. V Bruselu se sešívaní představí v úterý od 20:30. Jelikož stadion Unionu nevyhovuje regulím UEFA, bude se hrát v aréně Anderlechtu. Utkání vysílá Canal+ Sport 2. Vítěz tohoto souboje se v posledním předkole o Ligu mistrů utká s vítězem duelu mezi Lille a Fenerbahce, první utkání vyhrál francouzský tým 2:1.