Hlavní obsah

Ryneš o své bombě, která přiblížila Spartu Lize mistrů: Nejdůležitější gól kariéry

Aktualizováno

Když se k němu v závěru utkání na Malmö dostal míč, ihned tušil, co udělá. Krajní obránce fotbalové Sparty Matěj Ryneš využil své prvotřídní levačky a trefou na konečných 2:0 přiblížil Pražany vysněné Lize mistrů. Zbývá zvládnout jediný zápas.

Nejdůležitější gól v kariéře. Ani jsem nevěděl, co po něm mám dělat, popisuje Matěj RynešVideo: Sport.cz

Článek
Fotogalerie

Malmö (od našeho zpravodaje) - Nejdůležitější gól v kariéře? „Asi ano, jsem za něj strašně rád. Důležité je, že máme dobrý výsledek do odvety. Uvidíme v úterý v Praze,“ líčí 23letý Ryneš.

Sparta vedla v prvním duelu závěrečného předkola „milionářské“ soutěže ve Švédsku 1:0 a většinu utkání se spíše bránila. Hrozila však z rychlých protiútoků a jeden a takový proměnil v 89. minutě Ryneš po nahrávce od stopera Asgera Sörensena.

Napřáhl levačkou, zamířil na zadní tyč a gólman Johan Dahlin skákal marně. „Měl jsem hodně prostoru, nikdo proti mě nevyběhl. Tak jsem si dal dotyk, vystřelil a byl z toho krásný gól,“ popisuje.

Společně s ohromnou euforií měl v hlavě tak trochu zmatek. „Ani jsem nevěděl, jestli běžet k fanouškům, nebo ke klukům na střídačce. Krásné chvíle,“ dodává.

O Rynešovi se říká, že při demonstraci něčeho povedeného rád používá, nebo minimálně používal, výraz „topinka“. Nazval by tak podařený středeční večer v Malmö?

„Asi ano, i díky gólu a hře, jak jsme se prezentovali. Výsledek je prostě skvělý,“ usmíval se.

Odveta je naplánována na úterý a Sparta si v ní může zajistit hlavní fázi Ligy mistrů poprvé od podzimu 2005. „Bude to těžké, ale věřím, že se opět dobře připravíme. Malmö jsme k ničemu velkému nepustili. Půjdeme do toho, jako kdyby byl stav 0:0,“ burcuje Ryneš.