Hlavní obsah

Rosický: Zažívám krásné emoce, jedno malé na postup si dám

Fotbalovou Ligu mistrů na Letné zažil naposledy jako hráč, na podzim si ji Tomáš Rosický připomene v roli sportovního manažera Sparty. Po vítězné odvetě play off s Malmö, kterou dali Letenští razítko na účast v Champions League, byla ikona Sparty naměkko. „Nádherné emoce, jedno malé pivo na oslavu si určitě dám,“ řekl s úsměvem Rosický v rozhovoru pro Nova Sport.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Fotbalisté Sparty Praha děkují fanouškům po utkání play off Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

V předkolech Ligy mistrů mu prý bylo nejhůř po domácí remíze s rumunským FCSB (1:1). „Zápas se nám nepovedl. Měli jsme ale jasný plán od začátku sezony, spousta kluků byla na velkých turnajích. Dávali jsme se pomalu dohromady, zátěž jsme dávkovali,“ uvedl Rosický, pro kterého bylo složité den po květnovém zisku mistrovského titulu řešit odchod úspěšného kouče Briana Priskeho do Feyenoordu. O to víc je rád za jeho nástupce Larse Friise, že na Priskeho navázal.

„Bylo těžké držet na sílu někoho, kdo na Letné nechtěl být. Pro Larse Friise je postup do Ligy mistrů satisfakce,“ pověděl Rosický. Postup do Ligy mistrů je završením jeho pětiletého období ve Spartě. Zpočátku bylo neúspěšné. Obrat nastal před dvěma lety s příchodem Priskeho a jeho realizačního týmu.

„Tohle je vyvrcholení mojí pětileté práce. Vždycky jsem o Lize mistrů mluvil jako o ultimátním cíli. Mám ale teď před sebou další cíl - abychom byli konkurenceschopní v Lize mistrů. Umíme hrát s určitými týmy, ale viděli jsme duely Liverpoolem, se kterým jsme dvakrát vysoko prohráli,“ podotkl Rosický.