Hlavní obsah

Poprvé uslyší slavnou píseň, z níž mnohdy mrazí. Chceme dál a dál, burcuje Haraslín

Aktualizováno

Drtivá většina sparťanského kádru nemá zkušenosti s Ligou mistrů. Patří mezi ně i křídelník Lukáš Haraslín. Také jeho čeká ve středu na půdě Malmö jedno velké poprvé. Premiérově uslyší přímo na stadionu slavnou a pro fotbalisty zřejmě nejkrásnější skladbu. Hymnu nejprestižnější klubové soutěže Evropy, z níž mnohdy i běžného diváka mrazí.

Uděláme vše, abychom hymnu Ligy mistrů mohli naživo slýchat dál a dál, slibuje Lukáš HaraslínVideo: AC Sparta Praha

Článek

Malmö (od našeho zpravodaje) - Play off Ligy mistrů, tedy závěrečné předkolo spadající už pod hlavní fázi, vybojovala Sparta naposledy před 14 lety, kdy se utkala se Žilinou.

„Je sen každého fotbalisty hrát v této soutěži. Jsme velmi blízko postoupit do základní části. Hymnu jsme mohli slyšet jen v televizi, teď to bude přímo na trávníku,“ líčí Haraslín.

Na slovenského krajního záložníka bude Sparta tradičně hodně spoléhat. Potřebuje, aby byl v optimální formě, aby se prosadil třeba jako minulý týden v odvetě proti rumunskému FCSB.

My a favorit? Nemyslím si, odmítá trenér Sparty Lars Friis před zápasem s MalmöVideo: Sport.cz, AC Sparta Praha

Haraslín, jenž v aktuální sezoně zasáhl zatím do sedmi duelů a připsal si tři branky a jednu asistenci, má za sebou podobně jako několik jeho parťáků velmi náročné období. Po úspěšné obhajobě titulu a zisku doublu se připojil k národnímu mužstvu a reprezentoval na Euru. Tam Slováci, na rozdíl od českého výběru, dokráčeli do osmifinále.

„Bylo to trochu jiné než ostatní roky. Po Euru jsem dostal volno a myslím, že trenéři mě i přes krátký odpočinek připravili velmi kvalitně. Cítím se dobře, snažím se co nejvíce pomáhat mužstvu. Přispět ke splnění cílů, které máme,“ konstatuje Haraslín.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Křídelník pražské Sparty Lukáš Haraslín

Jeden z vrcholů začne ve středu v Malmö a druhé pokračování bude příští úterý na Letné. Kdo zvítězí, zahraje si na podzim základní část Ligy mistrů. Spartě se to nepovedlo od roku 2005.

„Jde o souboj o postup do nejlepší ligy světa. Soustředíme se hlavně na sebe a je jedno, jestli je favorit. Důležitý je výkon. Uděláme vše, abychom hymnu Ligy mistrů mohli naživo slýchat dál a dál,“ burcuje Haraslín.

  1 : 3 AC Milán - Liverpool 1 : 3 dohráno
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool
  3 : 1 Real Madrid - Stuttgart 3 : 1 dohráno
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  Sparta - Salcburk zítra 18 : 45
20240918T18 : 45:00+0200
Sparta vs. Salcburk
Sparta vs. Salcburk
Sparta
Salcburk