Hlavní obsah

Po výprasku s Bayernem končí. Dinamo vyhodilo trenéra

Po rekordním devítigólovém přídělu od Bayernu Mnichov už netrénuje fotbalisty Dinama Záhřeb Sergej Jakirovič. Sedmačtyřicetiletý bosenský kouč vydržel na lavičce chorvatského mistra rok a sedm měsíců, v minulé sezoně s ním získal domácí double. Po výsledku 2:9 na úvod Ligy mistrů ale chorvatský klub dnes oznámil, že Jakirovič po vzájemné dohodě skončil.

Foto: Angelika Warmuth, Reuters

Na lavičce Dinama Záhřeb skončil Sergej Jakirovič.

Článek

„V takových situacích je nejdůležitější zůstat decentní a klást zájmy Dinama na první místo. Nyní je na nás, abychom v této těžké chvíli pro klub učinili dobré rozhodnutí o novém trenérovi a vrátili se na vítěznou vlnu,“ řekl klubový šéf Velimir Zajec.

Bayern jako první v historii Ligy mistrů dal devět gólů v jednom zápase, čtyři z nich měl v úterý na svědomí kapitán anglické reprezentace Harry Kane. Přičinil se tak o konec Jakiroviče, jenž vedl záhřebský celek od loňského února. V listopadu také čelil Plzni v Evropské konferenční lize.

Místo něj mužstvo dočasně převzal jeho asistent Sandro Perkovič. V tabulce domácí soutěže je Dinamo třetí, v Lize mistrů ve druhém kole přivítá 2. října Monako.