Hlavní obsah

Opora Sparty Haraslín přiznává: Bojoval jsem sám se sebou

Z posledních čtyř soutěžních utkání má bilanci dvou branek a stejného počtu asistencí. Rozhodl sobotní ligový duel s Libercem a také zápas za národní tým s Ázerbájdžánem. Nechal si slovenský křídelník Sparty něco i na středeční bitvu Ligy mistrů na půdě Manchesteru City? „Bylo by krásné, kdyby se mi podařilo skórovat,“ hlásí.

Manchester je favoritem, ale ve fotbale je možné všechno, říká Lukáš Haraslín. Z poslední návštěvy v Anglii jsme se poučili.Video: UEFA

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) - Momentálně je pro Spartu i reprezentaci nepostradatelným hráčem. Má formu. „Jsem rád, že mi to tam padá,“ říká Haraslín.

Po návratu ze srazu národního týmu byl ale trochu zdravotně indisponovaný, i proto ho kouč Lars Friis nechal proti Liberci od začátku na lavičce a na trávník ho poslal až ve druhé půli.

„Bojoval jsem sám se sebou, cestování a zápasů bylo hodně i v reprezentační přestávce. Necítil jsem se dobře, teď už jsem plný sil. Bude jen na trenérovi, jak se rozhodne,“ konstatuje.

Trefit se na Etihad Stadium by samozřejmě byla velká událost. Navíc ve chvíli, kdy by Sparta třeba anglického giganta dokázala nějakým způsobem zaskočit. Otázkou zůstává, do kolika šancí se Pražané ve finále dostanou.

„Víme, že City rádi drží míč, možná to je podobné, jako chceme hrát my v lize, jen na jiné úrovni. Bude náročné bránit bez balonu, ale o to více nesmíme být zbrklí, když ho získáme. Bude to těžké, oni chodí rychle do represinku. Zase víme, co od nich očekávat,“ tvrdí Haraslín. „Je potřeba hrát disciplinovaně a nic nevypustit. Nabudíme se a půjdeme do toho na maximum,“ ujišťuje.

A zatímco slovenský křídelník je jednou z hlavních a výrazných útočných hrozeb Sparty, u City je logicky výběr daleko širší.

Sparta v Manchesteru zaleze. Výsek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Je složité říct jedno jméno, je to tým nabitý hvězdami. Všichni koukají na Erlinga Haalanda, ale opravdu těžko vybírat. Pro nás je to čest a motivace dále pracovat, abychom se s nimi utkávali pravidelně,“ shrnuje Haraslín.

  Manchester City - Sparta dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Sparta
Manchester City vs. Sparta
Manchester City
Sparta
  Barcelona - Bayern dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. Bayern
Barcelona vs. Bayern
Barcelona
Bayern