Hlavní obsah

Odvolávaný Priske zpět na koni. Pořád dýchám, žertoval dánský kouč

Byl už téměř odvoláván. Fotbalový trenér Brian Priske ale opět ukázal, že potřeboval jenom čas. Po špatném vstupu Feyenoordu do sezony má nizozemský mistr na svém kontě pět výher z posledních šesti zápasů. Tu zatím největší zapsal proti Benfice Lisabon v Lize mistrů (3:1).

Foto: Tom Bode, ČTK

Trenér Feyenoordu Brian Priske mohl být po vítězném zápase s Benfikou spokojený.

Článek

„Je to velké vítězství. Nebudu si ale jistý, jak velké je, dokud se trochu neuklidním. Benfica je evropský velkoklub se špičkovými hráči a krásným stadionem. Proto jde o fantastický úspěch,“ usmíval se po zápase Priske.

Na otázku novinářů, jaký srdeční tep po triumfu má, odpovídal se smíchem. „Pořád dýchám.“ Možná však také s nadsázkou reagoval na fakt, že ještě před měsícem byl odepisován a jeho pozice ve Feyenoordu byla více než nejistá.

„Pouze rychlý odchod Briana Priskeho může zachránit Feyenoord,“ znělo z médií i od fanoušků.

Přijít do Feyenoordu po Arne Slotovi byl obrovsky těžký úkol. Priskemu se v úvodu angažmá nedařilo a byl mohutně kritizován. Na rozdíl od angažmá ve Spartě upustil od pozápasového kruhu na hřišti. Takticky se zase musel smířit s tím, že rozestavení s pěti obránci není v Nizozemsku tolik přijatelné.

Nyní má ale rotterdamský klub na svém kontě čtyři výhry v řadě a vše se zdá být zalité sluncem.

„Tým dánského kouče předvádí skvělou podívanou a po vítězstvích nad Gironou, Twente a Benfikou vrací fanouškům radost,“ píše nizozemský deník De Volkskrant.

„Nový Feyenoord je nyní připraven na budoucnost po Arne Slotovi. Už se nemusíme ohlížet zpět za tím, co bylo,“ dodal komentátor Sjoerd Mossou.

Priskeho družina má nyní na kontě v Lize mistrů šest bodů a v příštím kole porovná síly se Salcburkem. V domácí lize je Feyenoord na čtvrtém místě tabulky a na první PSV ztrácí jedenáct bodů.