Hlavní obsah

O mém odchodu spekulujete vy. Já chci se Spartou do Ligy mistrů, prohlásil Haraslín

Navedl si míč zleva na střed a pravačkou poslal míč neomylně k zadní tyči. Po parádě Lukáše Haraslína vedla Sparta v Bukurešti 3:0 a vypadalo to, že se odveta 3. předkola Ligy mistrů na půdě FCSB jen dohraje. Závěrečných pětadvacet minut ale slovenský křídelník protrpěl na lavičce, odkud sledoval, jak rumunský mistr mocně finišuje. Naštěstí třetí gól nedal, Letenští po výhře 3:2 slavili postup.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha se ocitl v kleštích Alexandru Baluty a Valentina Cretua.

Článek

Bukurešť (od našeho zpravodaje) - „Byly to velké nervy, nemohl jsem navíc klukům pomoct. Ale uhráli jsme postup, jsme blízko nejlepší klubové soutěže na světě,“ zářil po utkání Haraslín.

Sparťané odehráli první poločas brilantně. Se soupeřem si dělali, co chtěli, nastříleli mu tři góly. Před Haraslínovou parádou se dvakrát trefil Veljko Birmančevič. Jenže po přestávce ubrali a dovolili FCSB utkání zdramatizovat.

„V prvním poločase nám všechno vycházelo. Byli jsme soustředění, disciplinovaní, padalo nám to tam. Všechno nám hrálo do karet. Po přestávce jsme ubrali trošku z koncentrace a soupeř to hned využil,“ uvedl Haraslín, který měl během pozápasového rozhovoru kratší výměnu názorů s fanoušky FCSB (viz video).

Slovenský reprezentant připustil, že se na slabší druhé půli podílela i únava z náročného programu. „Navíc byl těžký terén, k tomu velké horko. Síly vám v takovém počasí zákonitě docházejí. Je ale důležité, že jsme zápas nakonec zvládli. Teď je zásadní dobře zregenerovat a připravit se na ligu. Pak začneme boj o Ligu mistrů,“ podotkl Haraslín.

Jde se však stoprocentně soustředit na ligový zápas v Jablonci, když sparťany čeká příští týden úvodní duel s Malmö v závěrečném předkole Champions League? „Jak jsem říkal, plně se soustředíme na Jablonec, který nás čeká v sobotu. Těžko můžeme přeskočit ligu, kde je pro nás každý zápas důležitý. Až potom se můžeme bavit o Malmö,“ pronesl Haraslín.

Je jedním z hráčů Sparty, o kterých se mluví v souvislosti s odchodem na atraktivní zahraniční adresu. „O mém odchodu spekulujete vy, novináři, já se soustředím na Spartu. Chci do Ligy mistrů. Tak jsem si to nastavil,“ dodal Haraslín.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool