Hlavní obsah

Nepříjemnost pro Slavii. Liják opozdil odlet sešívaných ke splnění snu. Liga mistrů? Cíl je postup, hlásí

Provazce vody zkrápěly v neděli vpodvečer pražské letiště, z něhož odcestovali fotbalisté Slavie k poslednímu předkolu Ligy mistrů do Lille. Hustá průtrž na chvíli dokonce zastavila na Ruzyni letový provoz, což zkomplikovalo i odlet červenobílé party do Francie. Slávisté věří, že zhruba hodinové zpoždění bylo jedinou komplikací na cestě k vytoužené milionářské soutěži.

Sestřih zápasu Slavia–TepliceVideo: LFA

Článek

„Poletíme tam s tím uhrát co nejlepší výsledek pro odvetu. Cíl je postup,“ zahlásil do klubové kamery útočník Mojmír Chytil.

„Je důležité, že hrajeme první zápas venku a odvetu hrajeme v Edenu. První zápas bude spíš poznávací. Budeme nakoukávat soupeře. Zítra máme ještě trénink. Bude to dobré pro aklimatizaci, bude i klid na osobní pohovory,“ doplnil jeden z trenérů Slavie Milan Kerbr.

V červenobílé družině scházel útočník Fila, jehož trápí drobné zdravotní problémy. Do Lille neodletěl z osobních důvodů ani běhavý Douděra nebo další pravák Tomič, jenž si dojednává angažmá na severu Evropy.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Fotbalisté Slavie se radují z branky v duelu s Teplicemi.

Ve výpravě naopak nechyběl mladý záložník Bužek, který ještě dopoledne přispěl druholigové rezervě Slavie k demolici olomouckého béčka 4:0.

Výprava hlavního trenéra Trpišovského se odlepila z mokré ranveje den po ligovém obratu s Teplicemi (2:1). Jejich soupeř z Lille vstoupil v sobotu do sezony francouzské ligy vítězstvím v Remeši 2:0, kde ovšem přišel o Angela Gomese. Mladého záložníka vyřadil hrůzostrašný karambol, po němž zůstal bezvládně ležet na hřišti.

„Gomes je klíčový hráč, bere si většinu balonů a rozehrává ofenzivní akce. Bude to oslabení, ale mají široký kádr, takže nebude problém ho nahradit,“ podotkl Kerbr.

Slavia vyslala špehy na rozjezd francouzské ligy i předchozí předkolo, v němž Lille zápolilo s tureckým Fenerbahce.

I takové střípky značí, že je v sázce hodně. Liga mistrů a bezmála půlmiliardová vzpruha pro klubovou pokladnu.

Slavisté míří do Francie s dvoudenním předstihem, jak mají ve zvyku pod Trpišovským v evropských pohárech ve zvyku.

Hned v úterý v noci po zápase cestují zpět do Čech, aby v našponovaném letním programu regenerovali v domácím prostředí.

Klub také dopředu požádal, aby si novináři i další cestující při letu preventivně nasadili roušky, aby se zabránilo možnému šíření respiračních onemocnění.

Úvodní duel závěrečné kvalifikace se neodehraje přímo v Lille, kde se na multifunkčním Stade Pierre-Mauroy ještě v minulém týdnu konala olympijská klání v basketu nebo házené. Zápas se bude hrát v 50 kilometrů vzdáleném Valenciennes, kde hrálo i Fenerbahce.

Slavisté budou i bydlet v menším francouzském městečku, v pondělí mají na programu trénink i oficiální tiskovku. Duel se hraje v úterý od 21:00, odveta se hraje příští středu v Edenu.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool