Hlavní obsah

Trenér Slovanu po debaklu v Lize mistrů: Zanechali jsme dobrý dojem

Aktualizováno

Útočník David Strelec přiznal, že fotbalistům Slovanu Bratislava hrozil při premiéře v Lize mistrů ještě větší debakl. Slovenští šampioni v 1. kole ligové fáze elitní soutěže prohráli v Glasgow se Celticem 1:5. Podle slovenského reprezentanta může být jeho tým rád, že neinkasoval ještě více než pět branek. Řekl to stanici Nova Sport.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Slovanu David Strelec (v černém) se v zápase se Celticem snaží obejít obránce.

Článek
Fotogalerie

Slovan je podle kurzů bookmakerů českých sázkových kanceláří největším outsiderem Ligy mistrů. Hned na úvod jejich prognózy potvrdil. „Byl to náročný zápas. Škoda, že jsme nedali gól na 1:0 nebo 1:1. V druhém poločase nás rozebrali a můžeme být rádi, že jsme dostali jen pětku,“ řekl Strelec.

Bratislavský klub se v hlavní fázi Ligy mistrů představil poprvé, předtím si zahrál jen dřívější Pohár mistrů evropských zemí. Porážku o čtyři branky v pohárech utrpěl Slovan i v minulé sezoně v kvalifikaci Evropské ligy, kdy venku podlehl Arisu Limassol 2:6. Celtic si naopak připsal své nejvyšší vítězství v hlavní fázi Ligy mistrů.

Trenér Vladimír Weiss starší byl velmi smířlivý. „Jsem hrdý na mužstvo, nehráli jsme ustrašený fotbal. Samozřejmě, že 1:5 je vysoká prohra. Šli jsme však nadoraz s vynikajícím soupeřem. Myslím, že dojem jsme zanechali dobrý. Měli jsme dvě tři šance, kdy jsme mohli zkorigovat. Prohrát 1:5 jsme si nezasloužili. Dostali jsme však góly po laciných ztrátách,“ uvedl kouč.

Zvláštní příchuť mělo utkání na Celticu pro jeho syna Vladimíra. Na začátku kariéry hostoval z Manchesteru City v Glasgow u velkého rivala Rangers. „Velmi těžký zápas. Je to jiný Celtic než před pár lety. Škoda, že jsme za stavu 0:1 nevyužili šance. Soupeř ukázal velkou kvalitu a zaslouženě vyhrál. Pokud bych využil svou šanci, možná by to byl jiný duel. Nevyšel mi však krok ani střela,“ poukázal kapitán Slovanu.

Foto: Andrew Milligan, ČTK/AP

Zklamaný kapitán Slovanu Bratislava Juraj Kucka

Náprava nebude pro jeho tým snadná. V dalším kole doma přivítá Manchester City, největšího favorita soutěže. „Dostali jsme dobrou školu fotbalu. Viděli jsme, jak moc to je rychlé, abychom se vyrovnali takovým mužstvům. Něco jsme ukázali, ale hodně toho je třeba zlepšit. Hlavně přechod do útoku,“ zhodnotil zkušený záložník Juraj Kucka.

„Naši kluci nechali na hřišti všechno. Víme, co nás v Lize mistrů čeká, nebude to jednoduché. Bereme si odtud nějaké zkušenosti. Musíme si to užívat spolu s lidmi a bojovat,“ dodal Weiss mladší.