Hlavní obsah

Milionový reparát v Lize mistrů. Moje chyby byly moc vidět, mrzí Vitíka

V pátek své fanoušky nepříjemně překvapili ligovou prohrou 2:3 s Olomoucí, v úterý dostanou šanci na nápravu. A jakou! Fotbalisté Sparty se ve druhém kole hlavní fáze Ligy mistrů představí na hřišti bundesligového Stuttgartu. V jaké budou pohodě? „Jedna prohra nic nemění. Cítíme se skvěle,“ tvrdil stoper pražského celku Martin Vitík.

Sparta se chystá na reparát, ve Stuttgartu chce napravit ligovou prohru. Atmosféra v týmu je dobrá, říká Martin VitíkVideo: Sport.cz

Článek

Stuttgart (od našeho zpravodaje) - Sparta by v nejprestižnější klubové soutěži světa tuze ráda složila reparát za páteční selhání. Stejně jako sám Vitík. Jednadvacetiletému obránci, který je v hledáčku klubů ze západní Evropy, duel se Sigmou nevyšel. Chybami se podepsal pod první dvě inkasované branky.

„Pokazil jsem dvě situace, ze kterých jsme dostali dva góly. Ale do té doby můj výkon nebyl špatný. U obránců to tak bývá. Můžete se k něčemu nachomýtnout a prostě to je vidět,“ přemítal Vitík.

„Zápas s Olomoucí jsme si v sobotu vyhodnotili, od té doby na něj nemyslíme. Nechali jsme ho za sebou. Podle statistik bychom podobná utkání neměli prohrávat. Ale dopustili jsme se hrubek, které jsem u nás snad nikdy neviděl. A asi už v jednom zápase ani neuvidím,“ pravil trenér Lars Friis.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Martin Vitík ze Sparty Praha během utkání s Olomoucí.

Sparta v pátek utrpěla první porážku v sezoně, do té doby ve všech soutěžích třináctkrát zvítězila a uhrála dvě remízy. Proti Stuttgartu bude outsiderem. Ale pokud zvládne utkání neprohrát, případně i dotáhnout do vítězného konce, dočká se sladké odměny.

Za výhru by se dočkala štědré finanční injekce v podobě 2,1 milionů eur (téměř 53 milionů korun), remíza je odměněna třetinově. Jenže proti stojí hodně zapeklitý soupeř. Vždyť Stuttgart v minulé sezoně bundesligy skončil druhý. Za sebou nechal například i slavný Bayern Mnichov.

„Stuttgart hraje v jedné ze tří nejlepších lig světa. Jeho hráči jsou dynamičtí, hladoví. Praktikují styl fotbalu, který se mi hodně zamlouvá. Takže to bude velmi složité,“ tuší Friis.

S jedním zahraničním soupeřem ale Sparta v Lize mistrů již zametla. Rakouský Salcburk doma jasně porazila 3:0. Čeká ji tak ještě těžší zkouška?

„Asi to bude ještě obtížnější,“ domnívá se trenér Sparty.

Jeho svěřence ale požene vpřed touha po nápravě pátečního selhání. Stejně jako možnost přiblížit se vysněnému postupu z hlavní fáze Ligy mistrů. A u toho si přijít na nějaký ten peníz za bonusy.

Existuje snad silnější motivace?