Hlavní obsah

Lewandovski proti bývalému klubu. Barcelona vyzve ve šlágru Bayern

Fotbalová Liga mistrů ve středu devíti zápasy zkompletuje třetí kolo ligové fáze. Ve šlágru večera přivítá Barcelona v souboji gigantů Bayern Mnichov. Souboj svěřenců trenéra Flicka s Kompanyho týmem můžete sledovat v online textovém přenosu na Sport.cz od 21. hodin.

Foto: Albert Gea, Reuters

Robert Lewandowski si ve šlágru Ligy mistrů zahraje proti svému bývalému zaměstnavateli z Bayernu Mnichov.

Článek

Na slavném stadionu Camp Nou v Barceloně na sebe narazí lídři svých domácích soutěží. Oba rivalové už v Lize mistrů ztratili body, když celek z Katalánska prohrál v Monaku (1:2) a Bayern nečekaně ve 2. kole nestačil na Aston Villu (0:1).

Zápas je pikantní pro trenéra Hanse Flicka, který v současnosti vede Barcelonu. V minulosti působil stejně jako jeho svěřenec Robert Lewandovski v Bavorsku. Na polského kanonýra čeká zajímavý souboj s aktuálně nejlepším střelcem milionářské soutěže Harrym Kanem. Ten se v prvním duelu proti Záhřebu blýskl čtyřmi góly.

„Nebude to souboj mezi Robertem a Harrym. Bude to souboj mezi dvěma týmy, mezi špičkovými mužstvy. Výsledek je otevřený. Naším úkolem je se dobře připravit na zápas a je jedno, zda se jedná o Bayern, Getafe nebo Real Madrid,“ podotkl Flick, který Bayern v roce 2020 dovedl k ceněnému treble.

„Bude to speciální zápas. Mnoho z nás výborně zná jejich trenéra. Očekáváme, že soupeř se bude snažit hodně držet balon a presovat. Bude to těžký boj, ale zvládneme to,“ dodal Kane.

Vzájemná bilance zatím v duelu těchto dvou celků mluví výrazně ve prospěch bavorského giganta. Z 15 pohárových duelů s Barcelonou hned jedenáctkrát zvítězil Bayern a pouze dvakrát prohrál. V posledních čtyřech střetnutích navíc Mnichov ani neinkasoval.

Oba soupeři se na šlágr středečního večera naladili v domácí soutěži, když zvítězili o čtyři branky. Barcelona vyhrála 5:1 se Sevillou, Bayern doma vypráskal 4:0 Stuttgart.