Hlavní obsah

Laci se těší na setkání s koučem FCSB. Přeju mu jen to nejlepší, ale radovat se budu já, říká sparťan

Až v úterý večer na Letné vyběhne na rozcvičku, dost možná s trenérem FCSB prohodí pár vět. S Eliasem Charalambusem se potkal před lety při angažmá na Kypru. „Gratuluju mu k titulu, který v Rumunsku získal, přeju mu jen to nejlepší. Ale věřím, že radovat se budu já,“ říká záložník fotbalové Sparty Qazim Laci před úvodním duelem 3. předkola Ligy mistrů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Qazim Laci slaví gól v zápase české ligy.

Článek

S koučem FCSB se dobře znají. V sezoně 2016/2017 hostoval Laci v APOELu, Charalambus působil v AEK Larnaka. „V častém kontaktu sice nejsme, ale bude hezké se s ním setkat,“ podotkl 28letý Laci. „Qazim hrál na Kypru hodně mladý, moc se mi líbil. Už tehdy ukazoval, že má potřebné dovednosti a kvalitu hrát na vysoké úrovni. Také ho rád uvidím, ale nebudu rád, pokud se bude po utkání radovat. Doufám, že veselý budu já,“ prohlásil 43letý Charalambus.

Jeho tým absolvoval už dvě předkola, po sanmarinskému Virtusu přešel následně přes Maccabi Tel Aviv. V rumunské lize ale jen dvakrát remizoval. O víkendu měl FCSB volno, aby pošetřil síly na úvodní duel se Spartou. Letenští, kteří v této sezoně vyhráli všech pět zápasů, možnosti odložení nevyužili.

„Pro nás je prioritou udržet zápasový rytmus. Co se týká FCSB, možná teď nemá v rumunské lize takové výsledky, ale hraje nejlíp ze všech. Měli smůlu, inkasovali zbytečné góly. Naše vítězná série je příjemná, nicméně nic neznamená. Obě mužstva jsou ve stejné fázi sezony,“ podotkl trenér Sparty Lars Friis.

Největší hrozbou pro jeho celek je podle něj kapitán Olaru, účastník nedávného Eura. „Je klíčovým hráčem. Tvoří hru, často i zakončuje. Soupeř obecně je nebezpečný v brejcích, má rychlé hráče, kteří jsou přímočaří. Nebude to lehký dvojzápas,“ pověděl Friis.

„Jedná se o jeden z nejdůležitějších zápasů této sezony. Loni jsme v této fázi soutěže vypadli s Kodaní, teď chceme jít jednoznačně dál. Uděláme maximum, abychom postoupili,“ doplnil Laci.

Pokud bude 28letý albánský reprezentant v základní sestavě, možná podruhé na podzim převezme roli kapitána za zraněného Filipa Panáka. „Vážím si, že jsem součástí pětičlenné skupiny, ze které trenéři vybírají kapitána. Na druhou stranu vám toto přináší jistou formu tlaku. Uvidíme,“ pronesl Laci. „Qazim je dobrý typ na kapitána. Ale možností máme víc, nějakého kapitána vybereme. Jediné, co můžu nyní říct, je, že to nebude Filip Panák,“ reagoval Friis.

Směrem k Lacimu na pondělní tiskové konferenci vyslal další komplimenty. I úsměvné. „Má v sobě hodně pozitivních emocí, dokáže zvednout náladu v týmu. Jsem rád, že ho máme. Je dobrým fotbalistou i skvělým člověkem. Jo, a také rád mluví. Když jsem se dozvěděl, že na tiskovce bude přede mnou, obával jsem se, že budu muset upravit plánovaný program,“ zavtipkoval Friis.

  Real Madrid - Stuttgart dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  AC Milán - Liverpool dnes 21 : 00
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool