Hlavní obsah

Krejčího Girona se chystá na Priskeho. Aston Villa doma vyzve Bayern

Souboj starých známých slibuje duel španělské Girony a nizozemského Feyenoordu ve druhém kole hlavní fáze fotbalové Ligy mistrů. Proti sobě se postaví v 18:45 Ladislav Krejčí a trenér Brian Priske s obráncem Dávidem Hanckem. O večerní šlágr se postará Aston Villa s Bayernem Mnichov ve 21 hodin. Oba zápasy můžete sledovat v online textovém přenosu na webu Sport.cz.

Trénink fotbalistů Feyenoordu před utkáním LM v GironěVideo: sntv

Článek

Krejčí se postupně víc a víc zabydluje v základní sestavě španělského celku a je tedy pravděpodobné, že se uprostřed zadní řady objeví i proti Feyenoordu, ve kterém působí jeho bývalý trenér ze Sparty Brian Priske i s jeho spoluhráčem Dávidem Hanckem.

Plnou dávku minut odehrál český reprezentant poprvé v Lize mistrů proti PSG a svým výkonem zaujal. Především obranný zákrok, kdy dohnal Ousmana Dembélého, obletěl fotbalový svět.

I přes dobrý výkon českého reprezentanta však španělský nováček v milionářské soutěži prohrál smolným vlastním gólem v 90. minutě a spravit chuť si bude chtít v domácím prostředí proti Feyenoordu.

Ten stejně jako Girona prohrál, ale nutno říct, že daleko s ostudnějším dojmem. Na domácím stadionu si Priskeho svěřenci vůbec nepočínali dobře a od Leverkusenu schytali čtyřgólový příděl. Právě dánský trenér ve službách nizozemského celku je pod čím dál větším tlakem a jeho pozice na lavičce začíná být v ohrožení.

Foto: Yves Herman, Reuters

Kouč Feyenoordu Brian Priske během zápasu s Leverkusenem

Co se týče aktuální formy, tak ta není u obou klubů nijak valná. Feyenoord z pěti posledních utkání vyhrál pouze jednou. Na druhou stranu jedinou prohru si připsal již ve zmíněném zápase s německým mistrem.

Girona zažívá aktuálně zlepšení, ale v posledních pěti utkáních hned třikrát prohrála. Nutno zmínit, že v posledních dvou utkáních zapsala dvě remízy. Nejlepším střelcem týmu je nizozemský útočník Arnaut Danjuma, který se prosadil dvakrát. Stejně, co se týče počtu branek, na tom je i nejlepší střelec Feyenoordu. Tam se o dva góly postaral Igor Paixao.

Repríza finále z osmdesátých let

Aston Villa a německý Bayern Mnichov dají zavzpomínat na finále Poháru mistrů evropských zemí z roku 1982. Tehdy byli šťastnější angličtí fotbalisté (1:0), ale favoritem tentokrát bude německý vicemistr.

Bayern pod trenérem Vincentem Kompanym zatím šlape. V letošních šesti soutěžních utkáních pouze jednou mnichovský gigant remizoval, a to v posledním kole bundesligy, kdy se smírně rozešel po výsledku 1:1 s obhajujícími mistry z Leverkusenu. Bayernu zatím exkluzivně klape ofenziva. Důkazem je 21 vstřelených branek ve čtyřech posledních utkáních.

V prvním kole fotbalové Ligy mistrů Kompanyho družina rozstřílela Dynamo Záhřeb devíti brankami. Na druhou stranu ale také dvě obdržela, což může být šance na úspěch pro fotbalisty Aston Villy.

Ti v osmi soutěžních utkáních v aktuálně probíhající sezoně prohráli pouze s favorizovaným Arsenalem a v Premier League jim aktuálně patří pátá příčka se ztrátou dvou bodů na první Liverpool (15 bodů).

V milionářské soutěži narazili svěřenci trenéra Unaie Emeryho na švýcarský Bern, proti kterému vyhráli 3:0.

Nejlepšími střelci Aston Villy jsou útočníci Ollie Watkins a Jhon Duran, oba se v Premier League prosadili čtyřikrát. Na straně Bayernu řádí anglický forward Harry Kane, který se v bundeslize prosadil pětkrát a po jednom utkání v milionářské soutěži má na kontě už čtyři góly.