Hlavní obsah

Krejčí si v Lize mistrů splnil sen. Pak vtipkoval s reportérem

Český reprezentant Ladislav Krejčí pomohl Gironě k prvním bodům v Lize mistrů v historii klubu. Nováček v milionářské soutěži po dvou úvodních prohrách porazil doma Slovan Bratislava 2:0. „Moje první nula tady, trochu jsem si ji vysnil,“ radoval se bývalý kapitán Sparty.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Obránce Girony Ladislav Krejčí si kryje míč před dotírajícím útočníkem Slovanu Bratislava Davidem Strelcem.

Článek

V pozápasovém rozhovoru pro Nova Sport se sice Ladislav Krejčí nechal podobně jako na předzápasové tiskové konferenci malinko zaskočit, ale předtím na hřišti proti Slovanu Bratislava se překvapit nenechal. A na levém stoperu tak pomohl Gironě k historické první výhře v Lize mistrů.

„Teď jste mě trochu zaskočil, nečekal jsem takovou otázku,“ vtipkoval český reprezentant po žádosti slovenského reportéra o krátké zhodnocení utkání.

„Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Každý zápas v Lize mistrů je těžký a Slovan potvrdil svou kvalitu a to, že se do této soutěže dostal zaslouženě. Jsme rádi, že jsme dokázali dominovat na míči. Pro nás je to důležité, protože se snažíme zápas od zápasu víc sehrávat. Měli jsme větší marodku, je tam určitá rotace, takže pro nás nic jednoduchého. Ale troufnu si říct, že jsme dokázali diktovat tempo hry,“ vyprávěl před kamerou Ladislav Krejčí.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Ladislav Krejčí z Girony a Tigran Barseghyan ze Slovanu

V utkání se slovenským celkem zaznamenal nejvíce přihrávek na hřišti. Celkem si jich připsal 81 s přesností 96 %. A podíl měl i na druhé brance katalánského celku, která zápas definitivně rozhodla.

Běžela 71. minuta, když Krejčího před vlastním pokutovým územím srazil Barseghjan, viděl žlutou kartu a španělský celek zahrával přímý volný kop z ideální vzdálenosti. Ten s pomocí teče jednoho z hostujících hráčů proměnil Juanpe.

„Škoda tohoto gólu. Ale s kvalitním soupeřem jsme dobře bránili, dá se říct, po celý zápas. I když měli hodně zraněných hráčů, což bylo na jejich hře znát, tak hlavní rozdíl dělal ten s číslem jedenáct,“ vyzdvihl pro Nova Sport kouč Bratislavy Vladimír Weiss starší Danjumu, který připravil v závěru úvodního poločasu nakonec vítězný gól.

„Jsem rád za tohle vítězství, a hlavně za nulu. Je to moje první nula tady, takže jsem si ji trochu vysnil. Doufám, že to bude pokračovat. Ale klobouk dolů před Slovanem. Přeji jim hodně štěstí v dalších zápasech,“ vzkázal Krejčí po první výhře v Lize mistrů.

„Určitě jde o důležité tři body. Věděli jsme, že tohle je pro nás důležitý zápas, protože v těch předchozích nám vždy bod o kousek utekl. Jestli jsme chtěli bojovat o postup, tak jsme věděli, že musíme vyhrát, což se nám podařilo, a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů,“ uzavřel Krejčí.

  2 : 0 Girona - Slovan Bratislava 2 : 0 dohráno
20241022T21 : 00:00+0200
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona vs. Slovan Bratislava
Girona
Slovan Bratislava
  5 : 2 Real Madrid - Dortmund 5 : 2 dohráno
20241022T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid vs. Dortmund
Real Madrid
Dortmund
  Manchester City - Sparta dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Sparta
Manchester City vs. Sparta
Manchester City
Sparta
  Barcelona - Bayern dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. Bayern
Barcelona vs. Bayern
Barcelona
Bayern