Hlavní obsah

Krejčí proti PSG zářil. Vyzrál na hvězdu, chválu slyší ze všech stran

Velkou premiéru si odbyli fotbalisté Girony v Lize mistrů proti PSG. Milionářskou soutěž vůbec poprvé v sestavě španělské celku okusil také Ladislav Krejčí, který dostal premiérově prostor v základní sestavě. Girona držela nerozhodný výsledek až do 90. minuty, ale Pařížané nakonec zvítězili díky šťastné brance Nuna Mendese 1:0. Český reprezentant i přes prohru zaujal svým výkonem a parádním zákrokem si řekl o místo v základu i pro další zápasy.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Ladislav Krejčí odehrál první soutěžní zápas v základní sestavě Girony.

Článek

Co se stalo? Psala se 54. minuta a PSG šlo po ubráněné situaci do rychlého brejku. Ten si vzal na starost jeden z nejrychlejších hráčů na světě Ousmane Dembelé. Sedmadvacetiletý křídelník pelášil od půlky sám na bránu Girony.

V zádech měl jediného hráče hostů, kterým byl Ladislav Krejčí. Dlouho to vypadalo, že Dembelé uteče a pohodlně zakončí, ale český reprezentant natáhl krok a v prostoru velkého vápna ho dohnal a míč čistě odebral.

Reakce?

„Jaký tohle je hráč,“ napsal stručně španělský klub na své sociální sítě. Kvalitní zabránění jasné brankové situace ocenil i oficiální profil fotbalové Ligy mistrů.

Celá situace byla o to složitější pro českého obránce v tom, že u jeho jména již svítila žlutá karta, kterou si vysloužil v souboji s Dembelém v prvním poločase.

Přitom ještě v reprezentační pauze byl Krejčí mohutně kritizován za svůj výkon v debaklu s Gruzií i při vítězství s Ukrajinou. Po víkendovém střetnutí, ve kterém Girona prohrála 1:4 s Barcelonou, však pro pětadvacetiletého stopera přišla parádní šance, jak se nastartovat k lepším zítřkům. Byť PSG je pořádně těžký oříšek pro premiéru v základní sestavě.

Až na karetní trest Krejčí předvedl suverénní výkon. V první půli zblokoval střelu Zaire-Emeryho, byl odvážný a přesný v rozehrávce a tradičně ukazoval svoje emoce, kterými se snažil strhnout k heroickému výkonu i své spoluhráče.

Právě heroický výkon španělský celek ve své premiéře v milionářské soutěži dlouho předváděl. Ještě v 90. minutě totiž Girona držela v Parku princů nerozhodný výsledek a vše směřovalo k zisku překvapivého bodu.

Velkou zásluhu na tom měl i brankář Paulo Gazzaniga, který hned několikrát předvedl zákrok z říše snů. Nakonec to však byl on, který se velkou měrou podepsal pod smolnou prohru. Těsně před začátkem nastavené doby se totiž do vápna hostů dostal Nuno Mendes, jehož centr z poměrně velkého úhlu byl tečován a Gazzanigovi smolně prošel míč mezi nohama. Girona již nezareagovala a s PSG těsně prohrála.

„Gól na konci strašně moc bolí, ale myslím, že jsme předvedli dobrý výkon. Je jasné, že z výsledku jsem smutný. Musíme si ale uvědomit, že jsme malý klub, který odehrál teprve první zápas v Lize mistrů. Ukázali jsme však, že na to máme,“ hodnotil střetnutí trenér Girony.

„Všichni děláme chyby, tak to ve fotbale je. Musíme být pokorní, protože všichni hráči ze sebe vydali to nejlepší. Pro Gazzanigu to je nesmírně složité, ale kabina ho podržela. Předvedl dva nebo tři výborné zákroky. Jen škoda té chyby,“ dodal Michel.