Hlavní obsah

Jako když sporťák narazí do kamionu. V Belgii přirovnávají Slavii k tyranovi

Aktualizováno

Trpící Union, nelítostná Slavia. Zhruba tak v kostce hodnotí úvodní duel 3. předkola fotbalové Ligy mistrů belgická média. Belgický vicemistr ve středu v Edenu nestačil, sešívaní ho jasně přejeli (3:1). Tamní média titulují sešívané jako tyrany, zápas přirovnávají ke srážce kamionu se sportovním vozem.

Tomáš Chorý: Takové zápasy mám rád. Podpora z tribun mě těší, fanouškům můžu dát odpovědi na hřišti. Video: Sport.cz

Článek

„Při každém kontaktu s míčem hledali slávisté souboj. Na takovou bitvu nebyl Union připraven. Pokud na dálnici narazí sporťák do kamionu, každý ví, kdo skončí ve svodidlech. Přesně to se Unionu stalo v Praze,“ napsal ve svém komentáři belgický server gva.be.

Takovému průběhu před výkopem nic nenasvědčovalo. Belgický vicemistr budí poslední sezony respekt i na evropské scéně, kde si připsal cenný skalp Liverpoolu. V Praze však tvrdě narazil.

„Slavia hosty prostě převálcovala. Nikoli s vyladěným, technickým fotbalem. To v Edenu opravdu nikdo nechce. Souboje, agresivita - to je plán, podle kterého trenér Trpišovský jede ve Slavii sedm let. Podlomil se pod ním i odvážný Union,“ stojí dále v komentáři na gva.be.

„Union odcestoval z Prahy otřesený. Slavia se chovala jako tyran, neměla se soupeřem slitování. Union musí přelézt horu, aby mohl pokračovat v Lize mistrů,“ píše pro změnu nieuwsblad.be.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Tomáš Chorý po gólu při utkání s Unionem Saint-Gilloise.