Hlavní obsah

Haraslín: Šli jsme si za svým snem, v Lize mistrů jsme zaslouženě

S přehledem proměnil penaltu, vzápětí po nádherné akci připravil druhou trefu pro Rrahmaniho. Záložník Lukáš Haraslín zrežíroval odvetu play off Ligy mistrů proti Malmö (2:0), po které Letná slavila postup do prestižní soutěže po 19 letech.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Lukáš Haraslín ze Sparty Praha během děkovačky s fanoušky po utkání play off Ligy mistrů

Článek
Fotogalerie

„Když hrála Sparta Ligu mistrů naposledy, bylo mi devět let. Vím, kdo v ní tehdy hrál, ale nepamatuju si, jakou sílu tehdy měla. Náš současný tým má velkou sílu. Šli jsme si za svým snem, povedlo se nám postoupit do nejlepší ligy světa. Jsme šťastní. Myslím, že díky cestě, po které jdeme od minulého roku, jsme v Lize mistrů zaslouženě,“ řekl Haraslín.

Slovenský reprezentant dost možná odehrál nejlepší zápas ve Spartě. Gólem a asistencí v tak důležitém utkání se navždy zapsal do klubové historie. „Legendami Sparty jsou jiná jména. Sparta je ale můj druhý domov, cítím se v ní skvěle. Klub pomáhá mně, já se mu snažím pomáhat na hřišti,“ pravil skromně Haraslín.

Přestože byly v zápase s Malmö nařízeny tři penalty, byl Haraslín jediný, kdo proměnil. V prvním poločase nejprve zahodil pokutový kop Veljko Birmančevič, vzápětí ho napodobil hostující Anders Christiansen.

„Kopal jsem ve Spartě dvě takové penalty. Předtím na Slavii ve sté minutě, teď v play off Ligy mistrů. Tohle jsou pro mě velké zkušenosti. Jsem rád, že jsem mužstvu pomohl gólem,“ rozplýval se Haraslín, kterému navíc kvůli těsnému ofsajdu nebyla uznána parádní trefa na zadní tyč.

Haraslín patří mezi několik hráčů Sparty, kteří vzhledem k účasti na Euru nebo na mistrovství Jižní Ameriky jedou od loňského léta prakticky v jednom zápřahu. Necítí únavu? „Hraju fotbal, abych mohl být u takových zápasů. Co může být hezčího než si zahrát na Euru a potom postoupit s klubem do Ligy mistrů? Na únavu bude čas po kariéře,“ podotkl Haraslín.

Bude ale v Lize mistrů u toho? Patří totiž mezi sparťany, o kterých se mluví v souvislosti s přestupem na atraktivní adresu. „Viděli jste můj pas? Jsem Slovák, jsem tedy v zahraničí stále. Teď nepřemýšlím o ničem jiném než o regeneraci,“ dodal Haraslín.

  1 : 3 AC Milán - Liverpool 1 : 3 dohráno
20240917T21 : 00:00+0200
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán vs. Liverpool
AC Milán
Liverpool
  3 : 1 Real Madrid - Stuttgart 3 : 1 dohráno
20240917T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid vs. Stuttgart
Real Madrid
Stuttgart
  Sparta - Salcburk dnes 18 : 45
20240918T18 : 45:00+0200
Sparta vs. Salcburk
Sparta vs. Salcburk
Sparta
Salcburk
  PSG - Girona dnes 21 : 00
20240918T21 : 00:00+0200
PSG vs. Girona
PSG vs. Girona
PSG
Girona