Hlavní obsah

Guardiola roznesl Spartu, názor na českého mistra ale nezměnil

Před středečním utkáním Ligy mistrů trenér Manchesteru City Pep Guardiola říkal, že na něj fotbalová Sparta udělala dojem. Svůj pohled prý nezměnil ani poté, co Pražany zdolal vysoko 5:0. „I když pět branek jsem nečekal,“ pronesl španělský kouč.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Trenér Manchesteru City Pep Guardiola v průběhu duelu Ligy mistrů proti Spartě

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje)  Většinu zápasu postával v tradičním roláku na hranici svého vytyčeného území. A někdy i za ní doslova u postranní čáry. Guardiola nebral souboj se Spartou na lehkou váhu.

„Viděl jsem zápasy se Salcburkem i Stuttgartem a byli strašně odvážní. Říkal jsem si: ‚Páni.‘ Stuttgart má výborného manažera v úterý vyhrál na Juventusu. Takže mi bylo jasné, jak je Sparta dobrá,“ podotkl.

Musel ale uznat, že ve středu byl na Etihad Stadium jeden tým dominantní a druhý se většinu duelu bránil kolem svého pokutového území.

„Celkově jsme si vytvořili hodně šancí. Na této úrovni není žádný zápas snadný. Museli jsme být trpěliví. Ano, nečekal jsem, že soupeř bude bránit tak hluboko, ale stalo se. Ale ve chvíli, kdy to trochu otevřeli, nám to vyhovovalo,“ vyřkl Guardiola.

Rozdíl v týmové i individuální kvalitě byl od začátku jasně patrný. A nikdo vlastně nečekal nic jiného. Vždyť se bavíme o střetu s jedním z nejlepších a nejbohatších týmů na světě. O mančaftu, proti kterému zaleze až na výjimky úplně každý.

„Vůbec mě nechápejte špatně. Nesoudím, jaký měl soupeř záměr. Ale vedli jsme 2:0, oni nenapadli, tak proč bychom měli útočit? Ale fanoušci to chtěli vidět. Dobývání se učíme krok za krokem. Vezměte si, že tam stojí nějakých osmnáct hráčů blízko u sebe. Mezi řadami není žádný prostor,“ popisoval Guardiola.

Nakonec ale stejně zopakoval, jak moc si výhry, zisku tří bodů a velmi pozitivního skóre váží.

„Vím, že z mnoha hledisek není jednoduché proti nám hrát. Byli jsme tak agresivní, draví, jsem opravdu spokojený. Angličtí novináři moc od Sparty nečekali. Říkali, že to bude snadné, ale já věděl, že ne. Hrají v tempu, brankář umí dlouhé balony, mají silné útočníky neuvěřitelně rychlá křídla. Zaslouží si náš respekt,“ zhodnotil Guardiola.

  4 : 1 Barcelona - Bayern 4 : 1 dohráno
20241023T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. Bayern
Barcelona vs. Bayern
Barcelona
Bayern
  5 : 0 Manchester City - Sparta 5 : 0 dohráno
20241023T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Sparta
Manchester City vs. Sparta
Manchester City
Sparta