Hlavní obsah

Friis po City: Jednoduše chyběla kvalita. Zraněný Haraslín? Nechtěli jsme více riskovat

Musel uznat, že jeho tým na anglického favorita jednoduše neměl. „Samozřejmě nikdy nejsme rádi za takový výsledek,“ řekl po prohře 0:5 v Lize mistrů na půdě Manchesteru City trenér fotbalové Sparty Lars Friis, Zároveň ještě nevěděl, jak je na tom křídelník Lukáš Haraslín, který musel kvůli zranění střídat.

Foto: Dave Thompson, ČTK/AP

Trenér Sparty Lars Friis během utkání na Manchesteru City

Článek

Manchester (od našeho zpravodaje) - Když ve třetí minutě otevřel skóre domácí Phil Foden, leckomu se možná vybavily vzpomínky na půl roku starý debakl 1:6 na Liverpoolu.

„Měl jsem v hlavě mnoho různých myšlenek,“ pravil Friis. Jenže scénář z Anfield Road se neopakoval a půle skončila 1:0 pro City. Angličané byli lepší, Sparta ale celkem solidně bránila v bloku, přečkala jiné velké šance a podnikla i několik protiútoků.

„Jsem spokojený s tím, jak jsme si celkově poradili s prvním poločasem. Věděli jsme, že z otevřené hry to bude velmi složité. Jednoduše jsme ale neměli dostatek kvality, abychom nějak udeřili,“ uznal dánský kouč.

„Máme hodně poznatků a zkušeností s nejlepším týmem na světě. Ukázalo nám to, že je před námi ještě hodně kroků k tomu, o čem sníme. Musíme se z toho poučit,“ vyřkl dále Friis.

Vyjádřil se také k jednomu pro Spartu velice nepříjemnému momentu. Po skončení úvodního dějství lehce kulhal klíčový křídelník Lukáš Haraslín, a s lékařem Filipem Hrdličkou přímo na trávníku řešil problém s levým stehnem. Po změně stran ho nahradil ho Ermal Kraniqi.

„Šlo o poslední akci prvního poločasu. Ještě nevím, jak je to vážné. Ano, cítil problém se stehnem, takže jsme ho stáhli, abychom více neriskovali,“ komentoval Friis krátce po skončení zápasu.

  4 : 1 Barcelona - Bayern 4 : 1 dohráno
20241023T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. Bayern
Barcelona vs. Bayern
Barcelona
Bayern
  5 : 0 Manchester City - Sparta 5 : 0 dohráno
20241023T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Sparta
Manchester City vs. Sparta
Manchester City
Sparta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články