Hlavní obsah

Fanoušci na výjezd jen tak nezapomenou. Na hřišti s nulou, na letišti evakuace

Příznivci italské Boloně nebudou na trip do Birminghamu vzpomínat v dobrém. Jejich tým prohrál v Lize mistrů na hřišti Aston Villy 0:2. A rovněž druhý den na Britských ostrovech jim přinesl rozčarování. Letiště bylo na dvě hodiny uzavřeno. Komplikaci cestujícím způsobilo podezřelé vozidlo.

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci FC Boloňa ve Villa Parku v utkání Ligy mistrů

Článek

Včera bylo ve Villa Parku přítomno přes 2500 fanoušků FC Boloňa. Někteří se brzy ráno začali vracet do Itálie, a to jak z Birminghamu, tak Manchesteru i Londýna. Ti, co si chtěli přispat, se nedobrovolně zpozdili.

Alarm a zákaz vstupu… Náhlé uzavření letiště v Birminghamu zpomalilo návrat do Itálie některým fanoušků Boloně. O půl třetí odpoledne bylo mezinárodní letiště ve druhém největším anglickém městě evakuováno a uzavřeno poté, co bylo policii nahlášeno podezřelé vozidlo.

„Jedná se o preventivní opatření k zajištění bezpečnosti cestujících a personálu,“ uvedla v prohlášení policie West Midlands, která má nad touto oblastí dohled. Zatímco mluvčí letiště prohlásil, že policie provádí nezbytné kontroly a že cestující by neměli chodit na letiště. No a ti, kteří už tam jsou, by měli kontaktovat své letecké společnosti, aby získali aktualizované zprávy o svých letech. Kolem 16:30 byl odvolán poplach a cestující se mohli vrátit na letiště.

Cestujícím bylo oznámeno, že letiště přerušuje provoz a budovy jsou evakuovány. Zatímco autobusy byly odkloněny mimo letiště, taxíky zastavovaly před vjezdem do postižené oblasti, aby počkaly na pasažéry z letadel, která přistála. Cestující z nich byli nejprve vyvedeni ven a poté přemístěni do hangáru, kde čekali na vyřešení situace.

  Manchester City - Sparta dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Sparta
Manchester City vs. Sparta
Manchester City
Sparta
  Barcelona - Bayern dnes 21 : 00
20241023T21 : 00:00+0200
Barcelona vs. Bayern
Barcelona vs. Bayern
Barcelona
Bayern