Hlavní obsah

Fanoušci Liverpoolu zažalovali UEFA kvůli chaosu před finále Ligy mistrů

Zhruba 900 fanoušků Liverpoolu zažalovalo evropskou fotbalovou unii UEFA kvůli újmě, kterou utrpěli při loňském finále Ligy mistrů během zmatků před stadionem v Paříži. Zástupci právní firmy Leigh Day potvrdili agentuře Reuters, že už podali žalobu jménem 887 osob, celkem mají mezi fanoušky Liverpoolu 1076 klientů. Vedení UEFA se zatím k vývoji případu nevyjádřilo.

Foto: David Klein, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu (Ilustrační foto).

Článek

Už dříve se její představitelé za chaos před stadionem omluvili a slíbili, že fanouškům Liverpoolu vrátí vstupné. To se týká i některých příznivců Realu Madrid, který nakonec finále vyhrál 1:0.

Fanoušky Liverpoolu zastupují ještě další dvě právní firmy. I ty už vloni oznámily, že budou o odškodnění pro své klienty usilovat u soudu.

Květnové finále na pařížském Stade de France provázely problémy u vstupů a zápas začal s více než půlhodinovým zpožděním, protože před stadionem uvázly tisíce fanoušků. Francouzská policie podle záběrů z místa použila v napjaté situaci slzný plyn. Podle tehdejšího prohlášení UEFA se řada příznivců Liverpoolu snažila dostat dovnitř s falešnými vstupenkami, čímž způsobili chaos.

To ale vyšetřování nepotvrdilo a UEFA se za toto obvinění omluvila. Na základě zprávy nezávislé komise se pak rozhodla vrátit fanouškům vstupné. Nárok na odškodnění má všech 19.618 fanoušků ze sektorů Liverpoolu, kteří měli přístup do ochozů přes problematické vstupy. Týkat se to může i neutrálních diváků.

Související témata: