Hlavní obsah

Krejčí rozhodl šílený duel vlastencem. Smůla neexistuje, měl jasno kouč Girony

Aktualizováno

Rychle zapomenout. To jediné si nejspíše říkal obránce Ladislav Krejčí po zápase jeho Girony proti Feyenoordu ve druhém kole hlavní fáze fotbalové Ligy mistrů, poté co si smolně vsítil vlastní gól. Španělský celek v domácím prostředí prohrál proti svěřencům trenéra Briana Priskeho 2:3 a v tabulce milionářské soutěže je stále bez bodu.

Foto: Joan Monfort, ČTK/AP

Girona po dvou vlastních gólech a neproměněné penaltě prohrála i v druhém zápase Ligy mistrů.

Článek

„Kdybych byl novinářem, tak po tolika věcech, které se v tomto zápase staly, bych neměl ponětí, jak napsat titulek,“ říkal s nadsázkou střelec jedné z branek hostů Antoni Milambo.

Zápas blbec to byl pro fotbalisty Girony. Ti šli zásluhou Lópeze do vedení, ale Priskeho Feyenoord rychle přebral otěže. Španělský celek nejprve inkasoval po vlastní brance Herrery. O deset minut později skóroval Milambo a nizozemský celek náhle vedl 2:1.

Mohlo být ještě hůř, ale penaltu Uedovi chytil Gazzaniga. Do druhého poločasu Girona vstoupila o poznání lépe. Výhodu pokutového kopu dostal i třetí tým loňské sezony v La Lize. Faulovaný Miovski ale taktéž neproměnil.

Van de Beek sice následně srovnal na 2:2 a už se svěřenci trenéra Michela nadechovali k obratu, ale přišla smolná chvíle Krejčího. Ten se položil do centru jeho bývalého parťáka Hancka a míč si srazil do vlastní sítě.

„Smůla neexistuje a to, co se nám stalo, má vždy nějaké vysvětlení,“ řekl trenér Michel.

Právě vlastní branky zatím sráží výkony svěřenců trenéra Michela v milionářské soutěži, čehož si všímají i španělská média.

„Katalánci inkasovali ve dvou utkáních Ligy mistrů čtyři góly, tři z nich byly dílem červenobílých hráčů. To je něco neuvěřitelného,“ napsal španělský deník Marca.

„Nejsem na dně. Myslím, že náš druhý poločas byl velkolepý. Moc dobře si uvědomuji, že fotbal je o výsledcích, ale to nás neovlivní a stále budeme hrát ten styl fotbalu, kterým se prezentujeme,“ zmínil kouč Girony.

Na druhé straně mohl být spokojený trenér Brian Priske, který si vítězstvím možná zachránil ve Feyenoordu krk.

„Jsem šťastný stejně jako celý můj tým. Vždy je hezké vyhrát a dvojnásob to platí pro Ligu mistrů. Jsem rád za Feyenoord, protože to je první venkovní vítězství v této soutěži po 22 letech. Ukázali jsme naši mentalitu,“ neskrýval nadšení kouč nizozemského celku.

Právě na správně nastavené mysli si bývalý trenér Sparty zakládal už na Letné, jinak tomu není v Rotterdamu.

„Doufám, že taková noc dodá mým hráčům sebevědomí. Dlouho jsem žádal své kluky o správné nastavení mysli a proti Gironě jsem to konečně viděl. Když si udržíme odvahu, můžeme hrát opravdu dobrý fotbal,“ věří Priske.

  1 : 0 Aston Villa - Bayern 1 : 0 dohráno
20241002T21 : 00:00+0200
Aston Villa vs. Bayern
Aston Villa vs. Bayern
Aston Villa
Bayern
  2 : 3 Girona - Feyenoord 2 : 3 dohráno
20241002T18 : 45:00+0200
Girona vs. Feyenoord
Girona vs. Feyenoord
Girona
Feyenoord