Hlavní obsah

Novináři nemilosrdně tepou giganta. Ředitel se neudržel: Udělejte si trenérskou licenci!

Jedna nálož střídá druhou. Po výprasku 1:4 na hřišti od Barcelony ve fotbalové Lize mistrů letí na slavný Bayern Mnichov kritika ze všech stran. „Nehledáme výmluvy, byla to jasná porážka. V klíčových momentech jsme byli o krok později,“ prohlásil trenér Bayernu Vincent Kompany.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný Harry Kane po porážce Bayernu na hřišti Barcelony

Článek

Kouč i hráči mají v hlavních osobách bavorského klubu oporu. Sportovní ředitel Bayernu Max Eberl mužstvo před novináři vehementně bránil. Když slyšel kritiku na obránce, zareagoval: „Když dostanete góly, je laciné házet to na obranu. A když se trefí Harry Kane, tak je to jen jeho zásluha. Nedovolíme, abyste nás rozdělovali.“

Jeden z reportérů se pak ptal na počínání stoperů Min-Jae Kima a Dayota Upamecana při dvou inkasovaných gólech, Eberl odvětil, že u prvního se směrem dozadu špatně pohyboval Joshua Kimmich. „Udělej si trenérskou licenci, pak ti to půjde líp,“ vyštěkl pak Eberl.

Německá média však bavorský celek nemilosrdně tepou. „Bayern sice vede bundesligu, ale nedominuje v ní. A na mezinárodním poli jsou Barcelona, Manchester City a Real o úroveň výš,“ napsal v komentáři deník Bild.

Napříč německými weby se řeší i stejné otázky. Kompany se snaží hrát s Bayernem odvážně, na riziko a být dominantní. „Jenže jsou právě tihle hráči vhodní pro takový styl fotbalu? A jsou vůbec dostatečně kvalitní pro Bayern?“ zeptal se renomovaný magazín Kicker.

Shodně se také upozorňuje na to, že Bayern z posledních pěti soutěžních zápasů, kdy přišly opravdu těžké zkoušky, vyhrál jen jednou. Rozdrtil Stuttgart 4:0, jenže remizoval 1:1 s Leverkusenem, prohrál 0:1 na Aston Ville, remizoval 3:3 ve Frankfurtu a teď skousává debakl z Barcelony, na jejíž lavičce si sladké vítězství vychutnává bývalý kouč Bayernu Hansi Flick.

„Jenže v Bayernu máte pocit, že je vše v pořádku. Kritika se používá střídmě,“ vypozoroval server stanice Sport1.

Kritika tak přichází zvenčí. „Je to velké zklamání. Nechápu, jak tým s kvalitou Bayernu udělá takové chyby v obraně. A nemluvíme jen o defenzivní linii, ale o bránění celého mužstva. Je to katastrofa,“ řekl právě pro Sport1 známý trenér Peter Neururer.

„Musíme si vše důkladně zanalyzovat, ale s odstupem,“ zmínil Kompany. „Udělali jsme příliš mnoho chyb,“ cítil Kimmich. „Na týmy, jako je Barcelona, musíte být agresivní ve středu hřiště, což nám chybělo,“ připojil brankář Manuel Neuer.

Bayern se tak po třech kolech hlavní fáze Ligy mistrů potácí v šestatřicetičlenné tabulce na 23. místě. „Starosti o nás ale nemám,“ zdůraznil Kimmich.